20 januari 2009

Tisdagen den 20 januari 2009


Makt över sitt jobb


I dagen läge känns en sådan rubrik bara löjlig. Gnäll inte på chefen - kliv fram och ta ansvar istället (och fler floskler i samma anda). Det hjälper knappast i en verksamhet vars start och slutpunkt var bestämd från början. Det skall nu hållas informationsmöte på torsdag på gubbens depå klockan 19:00 om såväl varsel som eventuell förlängning under tiden parterna fäktar med paragraferna.


Här kommer åtta sätt att öka den egna makten: 1. Utnyttja det som chefen inte gör - gör det i hans ställe. 2. Se till att andra upptäcker hur duktig Du egentligen är. 3. Sätt upp egna mål! Hur tar jag över chefens jobb! 4. Lägg inte kraft på saker Du inte kan förändra - lägg den där Du kan förändra! 5. Framför Dina idéer så att andra förstår hur bra de är. 6. Ge folk vad de vill ha! 7. Se till att gå alla kurser så att Du är attraktiv på abetsmarknaden.
Hur Du än följer alla sju råden här ovan blir Du varslad när den tiden kommer - för så klokt har Västtrafik beslutat att det skall vara.


Det lär vara samma kloka Västtrafik kommit ihop sig med Datainspektionen igen. De nya färdbevisen kan plocka mycket uppgifter om Dina resvanor som man sedan lagrar i små gulliga databaser. Allt för att kunna skapa nya linjer där det åker mycket människor och lägga ner linjer där det åker färre passagerare - så kallat företagsekonomiskt tänkande. Givetvis kan den enskilde icke få ut vilka uppgifter man lagrat om denne. Kungälvsområdet tillhör de områden som växer så det knakar även då det gäller kollektivtrafiken.
Att man skulle behöva ta med sig sin egen skyddsklädsel om man vill ha en sittplats i en buss känns däremot lite märkligt. Skulle alltså anbudssystemets baksida leda till att fordonen blir ännu skitigare inuti? Förvisso försöker man på sina håll spara in på den dagliga städningen så det finns nog fog för funderingen i vart fall.


Gubbens eventuella nya arbetsgivare är tydligen en del av konflikten Israel - Palestina. Man är involverad i nått spårvagnsprojekt i Jerusalem. Det har skapat vissa moraliska problem. Fast i botten är det pengarna som styr. Gubben tror nu inte att det blir några problem i slutändan. Efter att ha tagit del av ett antal israelers lösningar på konflikten så inser gubben att dagens israeler är lika historielösa som fantasilösa. Utrota palestinier känns precis lika mycket nytänkande som att utrota judar..... Och Veolia skulle alltså med det aktuella synsättet delta i byggandet av en rasistisk spårväg. Det är inte lätt att syssla med kollektivtrafik inte när man skapar infrastruktur åt en occupant eller hur man nu fick till det.


Tänk att Karolinska Sjukhuset haft 900 för mycket anställda under så lång tid! Nu har man uppdagat detta och skall se till att rätta till felet. Givetvis kommer det inte att påverka verksamheten - dom övertaliga 900 har ju bara ställt till det i sjukhusets lönesystem innan och aldrig påverkat verksamheten??? Man undrar om uttalanden överhuvudtaget innehåller minsta eftertanke.


Idag får USA en ny president - en historisk president sägs det..... Nåja historia skrivs i efterhand och inte i förhand.








Buzznet :

Inga kommentarer: