16 januari 2009

Fredagen den 16 januari 2009


Småsaker som irriterar!


Busshändelsen på Allégatan i Borås som BT har ältat i 4 dagar resulterade i ett stort jasså i veckobrevet.....och det var sannolikt det bästa. Det är knappast en händelse som angår alla anställda på företaget utan är mest en sak mellan föraren och polisen.... som det verkar.


Gubben funderar mer på Resecentrum och bussparkeringar. Det känns på något sätt inte ett dugg genomtänkt. Det finns fyra hållplatser i vardera riktning. "Våra" ändhållplatser ligger närmast byggnaden. Den stora frågan är hur långt före avgång vi får använda "vår" avgångshållplats. Detta blir speciellt tydligt på fredagar då det kommer två (2) Swebus Express och en (1) Bus4You samtidigt och som alltså behöver tre hållplatslägen. Våra linjebussar är plötsligt ivägen!
Vi är tillmötesgående och ställer oss på den smala remsa, som någon lustigkurre döpt till bussparkering,...om den inte är belamrad med icke läskunniga bilister. Då inträffar den lilla olägenheten att bussen måste köra runt Krokhallsberget och tillbaka via ljussignalerna vid Centralbron. En liten extrasväng på någon kilometer faktiskt. Vem vill betala den? Vår VD räknar med rätta 5 öringar och likadant gör Västtrafik...ändå kan vi inte använda våra fasta ändhållplatser... Rätt lustigt egentligen.


Gubben satt och slötittade på trav på TV.. En massa kuskar som vill att hästen skall springa så fort som möjligt i en onaturlig gångart. Det är rätt mycket folk som får sin försörjning på och av travsporten. Det kusliga är att deras försörjning faktiskt bygger på att folk skall satsa sina surt förvärvade slantar på vadslagning. Är detta ett dilemma eller inte? Det pratas rätt mycket om spelberoende och annat dag ut och dag in och man moraliserar än hit än dit och då äventyrar man en massa människors dagliga bröd. Däremot är det en jäkla debatt i bl a riksdagen om Volvos och SAABs neddragningar och om en produkt som kanske borde fasas ut och ersättas av något bättre... Det är synd att kalla världen rättvis.


TV-debatten om Israel / Palestina visar tydligt på en sak.... Där kommer att vara en konflikt tills den ena parten är utplånad... och eftersom Israel är den militärt superöverlägsna så är det alltså palestinierna som skall bort. Debatten i TV gav tydligt besked om att dom aldrig kommer att kunna leva i fred sida vid sida. Israels bombande av såväl FN som Röda Korset visar lika tydligt att sådana instutitioner inte betyder ett skit i det landet...
Så vitt gubben minns från geografin så ligger Israel i mindre Asien. Då undrar gubben varför dom är med i t ex Europaschlagerfestivalen - det är inget europeiskt land! Eller????




Buzznet :

Inga kommentarer: