24 januari 2009

Lördagen den 24 Januari 2009


Gubben läser med viss förvåning om ett dataprogram som hjälper restaurantbranschen med kassafusk. Inget nytt under solen.. För ett antal år sedan hade taxi tillgång till nått system som fifflade med taxametern. Det pågår ständigt ett krig mellan företagen och skattemyndigheten beroende på vårt högskatteläge. Gubben hörde redan vid späd ålder exempel på olika varianter av inkomstreducering. Sedan dess har kriget pågått. Det är väl bara att titta på Robin Hood... Det har inte hänt så mycket sedan dess egentligen.
Faktum är att Sveriges BÄSTA FÖRETAGARE jobbar på Skattemyndigheten. Dom vet precis hur allt skall göras och det är nu dom som skall rädda Sverige ur en djup ekonomiskt kris. Samma sak är det med vården... Spara pengar genom att lägga ner vårdcentralerna -- gå direkt till experterna: FÖRSÄKRINGSKASSAN. Gubben fattar inte varför man bibehåller funktioner som ifrågasätts av andra. Bättre att gå direkt på huvudet.
Det lite märkliga är att Gubbens bransch har så dålig lönsamhet att det inte ens är vettigt att försöka fiffla...Det fattas pengar redan till att köpa in ett fiffelprogram... Är det inte för sorgligt.


Vissa medarbetare saknar humor. Gubben skojade med en viss kollega... denna fattade aldrig nått och sprang sedan iväg och beklagade sig för andra kollegor. Några av dessa kollegor har nu returnerat skämtet till medarbetaren. Ska bli intressant och se om det går bättre denna gång. Relationer är en svår sak att hantera.


Se där ja - nu tar även flygbussen SMS-biljetter. Vår trafik är knappast betjänt av den typen av service eftersom vi knappast överhopas av spontanresenärer. Apropå Service! Att åka kollektivtrafik med kryckor är ingen höjdare. Tro inte att medresenärerna tar någon hänsyn till detta. Förvänta Dig inte att någon skulle ställa sig upp och ge Dig en sittplats. Handikapplatserna är upptagna av personer som är både blinda och döda. Detta med relationer är svårt det.
Hur skapar man relationer? Hur gör man sig synlig? Ett tips är att anlägga lite småbränder vid några bensinstationer och se till att man blir gripen - då får man i alla fall en viss uppmärksamhet.


Kristider - börsen rasar! Då rasar allt! Pensionerna rasar och 40-talisterna som betalat in 3ggr sin pension kommer åter att bli grundlurad...men lugn, det blir ingen statskupp. Dom bedragna kommer bara att rycka på axlarna. Det är rätt märkligt med tanke på hur många företag och politiker som under åren bokstavligt snyltat på denna väldiga peninghög som utgjorde våra pensioner. Notera ordvalet: utgjorde. För i normalsvenska skulle det kallas förskingring och leda till fängelse...Nu är det politikersvenska och då leder det till nyval. Ett exempel på hur attraktiv detta penningberg är visas när man vill flytta sitt pensionssparande. Att flytta sin andel är svindyrt och man har satt upp ett regelverk runt omkring för att avskräcka från sådana dumheter. Guldkalven får verkligen inte rymma.


Härskartekniker är normala i alla relationer. Man brukar framhålla fem huvuddrag: Osynliggörande, Förlöjligande, Desinformation, Dubbel bestraffning, Skuld och skam. Dom tre första är väl de mest använda. Osynliggörande är oerhört populärt...Den som till exempel vill framhålla sig själv informerar att det han gör är viktigt och det andra gör är oviktigt. Man kan t ex skriva under information med sitt namn. Att gå bakom ryggen på kollegor är en variant på osynliggörande. Förlöjligande är lika populärt! Det gäller att förminska motparten. Påpekar gärna högt och tydligt att någon lämnar felaktig information och har en hjärna stor som en valnöt. Bara ett aktuellt exempel! Ett annat exempel är att få en chefsperson att medverka i förlöjligandet. Desinformation eller undanhållande av information är nog i topp trots allt. Även här ingår naturligtvis konsten att vara oärlig och gå bakom ryggen på kollegor. Men det fungerar....




Buzznet :

Inga kommentarer: