01 december 2008

Måndagen den 1 December 2008


Måndag igen....




Är det inte märkligt tänker vår chaufför och funderar på vart almanackorna tog vägen som depåchefen hade lagt på skrivbordet för gubbens räkning. Röda var dom visst. Men dom hade alltså fått fötter innan gubben hann tillbaka från sitt pass till kontoret. Ibland går det riktigt fort.....


Nu är det klarlagt! Det är de svenska hushållens fel av Sveriges ekonomi går i recession. Vår chaufför har hela tiden gått och trott att orsaken var att den amerikanska staten genom politiska beslut lånade ut pengar till personer som aldrig skulle kunna betala tillbaka för att uppfylla någon dröm om att alla skulle ha ett eget boende i villa eller liknande. Det där politiska löftet i USA har sedan kvaddat hela världsekonomin... och så landar det på att det är de svenska hushållens fel. Häftigt! Ännu mer häftigt är det att en så kallad chefsekonom på en svensk bank blir förvånad över att svenska hushåll håller så hårt i börsen. (Ge honom sparken så får vi se hur hårt han håller om pungen). Flera företag har fått dispens från varselreglerna vilket gör att de sparkades ekonomi rasat före den egentliga uppsägningstiden.
Detta leder vår grubblande chaufför vidare till Adeco vs Lernia. Statliga Lernia fick dispens från varselreglerna av AF Göteborg medan privata Adecco minsann får betala hela varseltiden.
Hela idén med bemanningsföretag tycks gå ut på att suga ur allt som finns och spotta ut skrotten. Man anställer personal som man sedan hyr ut. När man sedan får tillbaka personalen från de företag man hyr ut den till kickar man personalen.... Vem sitter med Svarte Petter? Just så!
Varselreglerna säger att varsel skall läggas minst sex månader innan det skall träda i kraft om fler än 100 personal berörs. Uppsägningstiden styrs av fackliga avtal.
Apropå facket så skall sex LO-förbund börja fundera på sammanslagning. Man har väl tappat för mycket medlemmar och måste rationalisera även på den kanten. Alla sex förbunden finns inom bygg- och transportsektorn.


Om nu någon får ett föreläggande om skadestånd från ett skivbolags egen polis är det nog säkrast att vända sig till en domstol. Ett IP-nummer behöver inte alls betyda att innehavaren laddat ner nått. Det kan vara vem som helst som råkat vistas i närheten av datorn när det hände. Är det ett trådlöst okrypterat nät kan det vara vem faan som helst. Fast det skall vara rätt så lätt att förhindra för den datanördige. Det är BARA att spärra alla portar i den nyinköpta routern med brandvägg. Sedan öppnar man endast portarna 80, 443, 53, 6665-6669. På http://www.iana.org/assignments/port-numbers finns mer info. Nu kan inte barnen fildela... fast hur var det nu med proxyn då....?


Mer och fler tågbussar mellan Borås och Göteborg. Borde det inte heta busståg istället och köras med 24 meters bussar? Fast vår förare tycker trots allt att antingen är det en buss eller så är det ett tåg och att ordet tågbuss faktiskt inte finns, det är en motsägelse i sig.
Sedan gillar inte gubben att förarnas WC på Borås Resecentrum står låst hela dagen - ibland är det nödvändigt att avnöda sig.


Är det någon som kan gissa vem som fick depåns enda låggolvare? Just det - vår tossiga chaufför. Vem annars!






Buzznet : ,

Inga kommentarer: