25 december 2008

Torsdagen den 25 december 2008 (Juldagen)


Juldagens betraktelse


Efter god traditionstyngd julmat och en hel del julmust är det dags att ta sig en funderare. I går var vår trevliga busschaufför på julbön i en kyrka och fick sjunga en del av alla de vackra julpsalmerna. Men vad är egentligen religion? En rackarns bra fråga. För vår förare är det en slags trafikregler för andra ett sätt att ha makt. Svek, list och heliga krig är alla religiösa tecken dessvärre. Nu ska forskare från nio EU-länder kolla vad religion egentligen är och varför den uppstått.... Det kan bli attans så kul och få veta vad dom kommer fram till. Historien visar i alla fall att religion tagit livet av flest människor på vår jord.


Mackdöden accelererar och behovet av kollektivtrafik på landsbygden borde rimligen öka i takt med att bilarna får bränslestopp. Samtidigt vill regeringen rädda svensk bilindustri? Hur tänkte dom då?Och varför fattas det 500 taxiförare i Stockholm....?? Det kan man verkligen fråga sig. Det finns till och med galningar som påstår att det fattas bussförare, men det är bara hjärnspöken.


Trots att det skall gå en buss var 5:e minut blev de stående i kylan i 30 minuter. När den väl dök upp var den fullpackad och man fick slåss om vem som skulle få åka med. Alla kom inte med.... När Darwin filosoferade om de starkas överlevnad så menade han helt klart resande med kollektivtrafiken.
Alltså passagerarna lämnas kvar på hållplatserna då bussen redan är full... Men bussen är ett bra alternativ som måste få ökad kapacitet vid högtrafik. Dessutom är samarbetet över länsgränserna rent uselt. Var och en håller på sitt. Det nya betalningssystemet via "Hajen" har tagit på tok för lång tid och man är inte i mål ännu! Det är jättekul att fler och fler väljer bussen, men då måste efterfrågan mötas med ökad kapacitet.


Veckobrevet för vecka 51 tar upp ett fenomen som vår förare inte har en aning om vad det är: Uppräknad tid? Måste vara nått dom hålls med i stan. Alkohollås är också nått dom hålls med i stan och där kan det få stanna tycker vår käre chaufför som inte ens fått en julsnapps! Det förekommer visst ingen frukostservering på SöT mellan 22/12 och 5/1 - halledussingen då! Vi har fått klara oss utan i alla år.


Lagom till den nya fildelningslagen lanserar vi vår nya tjänst. Nya lagar föder nya affärsidéer....




  • Fildela helt anonymt




  • Maila helt anonymt




  • Extraskydd för bankärenden online




  • Slippa Internetcensur och kartläggning av internetvanor




  • Surfa anonymt även på jobbet.






Nu skall vi alla ha designade träningskläder. I framtiden kan Du inte gympa i vilken trasa Du vill, nu har det gått mode även i denna mänskliga aktivitet och någon vill tjäna pengar på Dig även nu.




Buzznet :

Inga kommentarer: