08 december 2008

Måndagen den 8 december anno 2008


Så en grå måndag....


IdolRobin har visst avslutat sin karriär i TV4. Tråkigt för honom givetvis, men det är en sak som alla har glömt, vill vår förare påpeka. TV4:as ambition är icke att skapa Idoler utan att sälja reklamtid och tjäna pengar på alla som ringer och röstar. Ibland tycks det perspektivet gått förlorat och man resonerar som om exempelvis Idol och Stjärnor på Is skulle vara justa och ärliga program. Nej om fifflande ger mer reklamintäkter så fifflar man. Vår förare älskar reklamkanalernas överdrivna manipulerande av sina tittare. Man utgår ifrån att huvuddelen är idioter. Ta t ex första serien av Stjärnor på Is, men serien har redan utropat sin egen klassiker - härlig manupilation.
Framtidens busschaufförer måste vara multispråkkunniga. Visserligen finns det idealister som hävdar att man i Sverige talar svenska - inget kan vara felaktigare. Sverige är ett multispråkland. Vem som äger Västtrafik är visst inte den viktigaste frågan för vem? Den viktigaste frågan är att det finns ett mål för hur kollektivtrafiken skall avvecklas (skulle visst vara utvecklas) i Sjuhärad. I alla fall om man får tro Sjuhärads Kommunförbund. Ägande och makt har en hel del betydelse om man vill aktivt kunna påverka ett skeende.
Blått ljus som nummerskyltbelysning var originellt - fast om det är så lämpligt är en annan fråga.


Iskall buss, ingen stolvärme, dåligt med kylvatten - igen och igen och igen.... Så saknas förbandsväska, brandsläckare. En långsam avveckling av depåns trafik där vi får acceptera att fler och mer grejor upphör att fungera....


Tanken bakom rubriken: På sig själv känner man andra - blev verkligen feltolkad. Grundtanken var att visa att vi tolkar verkligheten genom våra egna erfarenheter och fördomar. Det gör alla och det är inget konstigt med det - men man ska vara medveten om det. Somliga tolkade det hela rent bokstavligt. Gräsligt... svenska språket är onekligen ett svårt språk.














Buzznet :

Inga kommentarer: