16 december 2008

Tisdagen den 16 december anno 2008




Äntligen......





Sista hela veckan före jul... Folk är helt hysteriska med sina julklappar. Vår trevliga chaufför såg en annons för olika så kallade spelkonsoler och budskapet var: Köp en spelkonsol och slå ihjäl Din nästa. Inte nog med att folk krigar och mördar varandra i verkligheten... Nu skall man dessutom spela krig och slå ihjäl varandra virtuellt. Vår förare misstänker att krigsindustrin sponsrar speltillverkarna för att dom skall skapa spel som tränar ungdomen till dugliga soldater och som gör dom så avtrubbade att dom inte reagerar - fiffigt upplägg alltså. Kan vara ett sätt att minska överbefolkningen. Hur som haver skapar det en aggresivsitet i vår arbetsmiljö!


Kan det vara vettigt att vi skall ha en bil till precis allt? Kan biltågen återuppstå? Istället för att ta bilen till Enköping tar man med bilen på biltåget. Fast ännu simplare vore att ta en bilpolbil eller en minicab till tåget och sedan låna en bilpolbil i Enköping. Måste man verkligen äga bilen själv? Kan man tänka sig en slags bilbuss på sisådär en 30 meter som bär med sig små energisnåla bilar? Kan man tänka sig bussar som går delar av sträckan på räls? Kan man tänka sig att dessa energisnåla bilar är t ex eldrivna. Det finns en del att fundera kring när det gäller framtidens infrastruktur. Alla funderingar kanske inte skall gå ut på att ge folk sysselsättning i branscher som passerat bäst före....


Hur det nu är med den saken noterar vår förare att ytterligare en faktor tillkommit som syftar till att avfolka landsbygden. Den egna kostnaden (betald med skattade pengar) för att få lov att åka till och från ett jobb (det räknas märkligt nog inte som avdrag för inkomstens förvärvande) skall nu höjas från 8.000:--/år till 9.000:--/år. Lägger man ihop denna försämring med det faktum att svenska företag nu vill sänka de svenska arbetarnas löner så ser man ett ytterligare ett tydligt tecken på återgång till det gamla statarsamhället - där arbetaren ska bo intill fabriken...basta! Inget jävla lyxboende på landsbygden - det är bara till för direktörer.


Hurra! Vår förare och hans kollegor har fått julklappar av företaget... Det finns tillfällen då man blir imponerad och glad.




Buzznet :

Inga kommentarer: