29 december 2008

Måndagen den 29 december 2008


På lördagens blogg inflöt en kommentar:
Buss 4 You och Swebus Express betalar för att få angöra Resecentrum i Borås.
I övrigt har VT nog lyckats att få bort dom flesta turistbussar där genom täta kontakter med diverse bussbolag.
Parkering för bussförare som trafikerar Resecentrum finns på Järnvägsgatan under viadukten, dom platserna kom till efter mycket tjat på servicekontoret under tiden som Resecentrum byggdes, och dom har således funnits där hela tiden, vilket också vid ett flertal tillfällen påtalats för dom entreprenörer som trafikerar Resecentrum.


Gubben vill egentligen inte kommentera kommentarer, men i detta fallet finns viss anledning tycker han. För hur många hållplatser betalar Bus4You & Swebus Express? Är det Okey om en ordinarie regionbuss ställer sig på sin hållplats eller anses den då stå ivägen? Dom bussparkeringsplatser som VT nämner innebär en av två saker. Antingen måste man köra runt 1/2 Borås för att komma tillbaka till hållplatserna på Resecentrum och dom kilometrarna står inte Västtrafik för eller så måste man backa på ett minst sagt trafikfarligt sätt. Så frågan är när en "ordinarie" buss får använda sin hållplats utan att anses stå ivägen??? En inte helt ointressant fråga.

Så undrar vår förare vad Västtrafik sysslar med på datasidan. Vet Västtrafik att det faktiskt inte går några linje 302 från Älvsered till Svenljunga. När gubben kollade fanns det inte en buss som startade i Halland och gick in i Västra Götaland och varesig från Mjöbäck eller Överlida går det några 302:or till Svenljunga enligt reseplaneraren på internet. Dessvärre har fler och fler av kundkretsen börjat tilla på Internet istället för i de tryckta tidtabellerna och där är redan trafiken mellan Älvsered och Svenljunga av allt att döma nedlagd redan nu....??? Gubben tingde 0771-414300 men dom hade inget som helst ansvar för felaktigheter i dessa datatidtabeller. Dom blev närmast förargade för att man påpekade att det de facto var felaktigt och att det minsann var entreprenörens ansvar att hålla sin del av databasen uppdaterad. Så gubben ringde företaget och där var det ingen som hade något ansvar heller... Inte undra på att det ser ut som det gör -- ingen hade koll.




Buzznet :

Inga kommentarer: