09 december 2008

Tisdagen den 9 december i nådens år 2008


TISDAG... igen!!!


Arbetspendlare som pendlar över en läns-/regiongräns riskerar verkligen att inte komma till jobbet. Att det ska vara så svårt att få gränsöverskridande trafik i vissa områden att fungera. Det visar på svagheterna i systemet med lokala trafikhuvudmän. Ett län/region är per definition ett geografiskt område och det är inte hugget i sten att all trafik är optimal bara för att den sker inom det området.


ScandPoint-maskinerna börjar tydligen bli otrevligt instabila. Vår förare hade en kund vars värdekort han laddade och tog betalt med igår (måndag). Idag hade kortet gått "i baklås"... Det inger inget större förtroende vare sig hos vår förare eller hos kunden. Det är hög tid att fasa ut eländet eftersom maskinerna knappt kan underhållas längre.....


Skoleleverna börjar glömma mer och mer saker i bussarna. Vår förare får göra fler och fler turer till skolan för att lämna upp hittegods som direkt går att knyta till skolans elever.


Vår förare blir med jämna mellanrum anklagade för dåligt omdöme (kanske med all rätt) ..... men när ett antal akademiker / professorer visar jäkligt dåligt omdöme blir det inget större väsen. Så med högre utbildning kan man tydligen ha mer dåligt omdöme är väl av allt att döma den naturliga slutsatsen och sitter man i någon av Nobelstiftelsens grupper kan man tydligen tillåtas ha fruktansvärt dåligt omdöme - om en bussförare hade lika dåligt omdöme hade han fått foten på grått papper på stuts.


Till alla dem som inte redan känner till det! Inom de så kallade servicebranscherna gäller inga 8 timmar om dagen och andra "löjliga" fackliga påfund. Normalarbetstiden inom denna branschen tycks vara mer åt hållet 13 - 15 timmar/dygn. Allt för att hålla nere kostnaderna och personalbehovet. Serviceyrkena är personalintensiva och då gäller det att ta ut lite mer än max ur varje individ.


Från och med imorgon går linje 301/350 sin vanliga väg genom Limmared igen....


Att skåningar inte är riktigt som vi andra finns det anledning att undra över när man läser om det kommunala bostadsbolaget i Malmös agerande mot hyresgäster som sköter sig och regelbundet betalar sin hyra. Fast att bli gammal i Malmö verkar inte vara någon hit tycker vår förare. MKB hävdar att äldre inte behöver sina bostäder och då sätter man igång att bokstavligen spionera på dom för att kunna bevisa att dom tillbringar på tok för lite tid i bostaden och för mycket tid på sjukhuset. Tillbringar man för mycket tid på sjukhuset behöver man ingen egen lägenhet är MKB slutsats. Tydligen har vissa skåningar inte alla hästar i stallet.




Vår förare upptäcker till sin fasa att hans "Svenska" jul blir allt mindre svensk. Han minns reklamen där man sjöng: Glöggen heter Blossa. Den är numera dansk. Julskinkan är troligen dansk eller irlänsk, pepparkakorna tyska eller belgiska. Julmusten är sannolikt dansk och jultomten lånade vi in från Tyskland redan på 1800-talet. Så han nu en riktigt härlig importerad svensk jul allihopa.


Den nya så kallade fildelningslagen är lika ihålig som ett såll. Den nya fildelningslagen ger skivbolag och filmbolag möjlighet att leka polis, åklagare och domare. Nyckeln heter IP-nummer. Men vem har ett visst IP-nummer på t ex ett internetcafé? Via proffsiga proxyservrar trollar man enkelt bort sitt IP-nummer. Gamla "ohederliga" (skulle vissa säga) Flashback samt Relakks och Idle Proxy är några, men det finns betydligt fler. USA är fullt av dom.
Duger inte detta kan man byta till nätverk som Tor eller varför inte Freenet för att blockera sitt verkliga IP-nummer. I dessa nätverk är anonymiteten stark.
Torrentnätverken håller på att utveckla olika typer av krypterade vpn-tunnlar som gör det omöjligt att se vad som transporteras i dessa. Att sedan torrent-filen innehåller desinformation i sig kommer inte att göra livet lättare för företagen som vill angripa sina egna kunder.....
Kampen om internetfriheten går vidare och det kommer säkert att bli en fasligt massa tjatter om hur svensk rättstradition alltmer urholkas. För fildelningslagen handlar om så mycket mer än att upprättsskydda material som man ändå han streama från en internetradiokanal och filmer man kan spela in med modern digitalteknik från de otaliga filmkanalerna. "Stölderna" via internet är bara en dålig ursäkt. Allt detta startade egentligen med de första inspelningsbara kassetterna....
Vår förare minns alla försök med kassettskatt och andra påfund.. Dom fungerade inte heller.... Kanske det är dags att tänka i nya banor från branschens sida... tekniken håller på att rusa ifrån dom och därmed också kunderna. Att ställa kunderna inför skranket kommer inte att öka intäkterna.
Sluta spela musiken i radio där den hur lätt som helst kan spelas in... sluta sända filmer i TV som lätt som en plätt kan digitaliseras. Sluta sälja skivor och CD/DVD som lätt kan kopieras. Då är upphovsrätten rätt så skyddad kan man nog påstå. I framtiden är det BARA konserter med svartamarkandsbiljetter som gäller :-) - sorry inga konserter heller är vår förare rädd att det inte blir.








Buzznet :

Inga kommentarer: