12 december 2008

Fredagen den 12 december 2008

Va!? E re Fredag?


I pressen står det att 650 svenskar varslas varje dag - läser vår förare. Vad skulle hända på den svenska marknaden om 650 hushåll = ungefär 1495 personer om dagen bara upphörde att vara konsumenter? Bokstavligen upphörde att konsumera någon ting. En intressant tanke. Undrar om någon tänkt på den saken? Problemet med hela bilindustrin är bland annat att den inte utvecklats.... Det sitter en upphottad Ottomotor i nästan varenda bil - därför att oljeindustri vill ha det så. Att ändra på distributionssystemet gör man inte heller i en handvändning och betänk att det är oljeindustrin som står för distributionssystemet också.
Så det kanske är lika bra med en Reeboot (kallstart).


Trängselavgifter i Göteborg med fördel för kollektivtrafiken och till nackdel för bilismen är visst föga populärt i bilbyggarstaden Göteborg. Tydligen finns det individer som tycker att det är bättre att sitta i en bilkö några timmar än att ta bussen/spårvagen/pendeltåget och vara framme på kanske 30 minuter eller kortare. Bilismen är kollektivtrafikens värsta fiende i och kring städerna och finge man bukt med det problemet skulle kollektivt resande bli ännu attraktivare.
Dessvärre tycks trafikstyrande avgifter fungera som ett rött skynke för vissa så kallade makthavare i Göteborg och det är lite synd. Att utreda alternativ är inte det samma som att genomföra. Att reducera trafiken i och kring centrala delar av staden reducerar samtidigt behovet av nya trafikleder.


Nu skall SöT bli säkrare. Himla bra alltså... om det verkligen blir säkrare. Hoppas skall man alltid, men bussresenärer har i alla tider rusat som tossiga efter bussar som redan avgått och utsatt sig själva och sin omgivning för livsfara.. hoppas att man lyckas bygga bort mycket av det beteendet på samma gång. På resecentrum kommer man rusande ut genom de automatiska dörrarna i full karriär för att hinna med 100-bussen mot Göteborg. Se sig för finns inte i den situationen....!!!!


Ett nytt positivt nummer av propagandatidningen Strålkastaren har utkommit i dagarna! Här kan man läsa om idel glada och nöjda chaufförer. Ingen har det minsta lilla kritik. Inga förare från bolag som mist sin trafik fick komma till tals... märkligt!
Däremot får vi veta att resandeavgiften stiger med 4%, att vissa idrottsarrangemang inkluderar kollektivtrafikresa (mycket smart). Vi får också veta att regionens skattepengar till viss del går till att driva Öresundstågen... (nu är vi inne på storpolitik på en nivå som en vanlig skattebetalare inte förväntas förstå). Sedan får Västtrafik en ny VD, men om det är bra eller dåligt för oss som utför transporterna återstår att se. Personligen tvivlar vår förare på att han kommer att förorda övertagande av förare vid upphandling.
Sedan får vi lära oss att trafikinformationsdatorer är hur bra som helst och att ALLA förare i Borås är jättenöjda med det nya systemet. Idel glada miner alltså. Så trevligt! Vår förare är glad så länge dom inte kommer in i hans buss. Resenärerna får spader redan när den vanliga radion är på i "skåpet" för den stör deras sömn. Kan just undra hur det blir med sovandet om iTid håller på att tjata hela tiden.
Om man nu skulle få önska sig en julklapp av Västtrafik så vore väl det att Västtrafik anställde alla förare och sedan fick den vinnande entreprenören hyra dom av Västtrafik.


I det lilla samhället Sjötofta utanför Tranemo skall skola och förskola troligen läggas ner. Allt beroende på att det finns för få barn. Vår chaufför tror inte att det föds fler barn via protestlistor och därför rekommenderar han att barnfamiljerna antingen lockar hit fler barnfamiljer eller flyttar härifrån - för barnens skull. Med tanke på att barnaskaran ständigt minskar så lär det inte bli bättre framöver... snarare motsatsen. Alltså gå hem och gör fler barn eller flytta!




Buzznet :

Inga kommentarer: