10 december 2006

Söndagen den 10 december 2006





Redan den 10 december .... oj oj jäkt och stress strax är det julafton. Oj så det kan bli.
Det var långefredag i både Tranemo & Svenljunga och det var skillnad som natt och dag mellan de två orterna och trist nog till Tranemos nackdel. I Svenljunga var det mängder med aktiviteter utanför affärerna - ute på trottoarer och torg. I Tranemo var det dött, ack så dött. Tragiskt.

Nu skall ju inte riktiga busschaufförer syssla med datorer och internet och dylikt och helt följdriktigt stödjer BL inte heller personer som strävar efter IT-kunskap eller företagsköp av datorer.

Partikelfilter gör bussarna mer miljövänliga sägs det och det är säkert sant. Idealet vore väl ändå om ALLA ställde bilen och valde kollektiva lösningar på kollektiva transportbehov. Att åka till jobbet flera gånger i veckan borde inte kräva en bil, eftersom det är ett typiskt kollektivt beteende.

Mars 2006


I mars hade vi ju snö och en medarbetare gick i pension. Det var en och annan dator som skulle fixas och så skulle man köra buss också. Lite tekniska problem var det allt även i mars som exempelvis krånglande framdörrar (det är rejäla påfrestningar på dom), trassel med datorsystem som styr ABS, pauspumpar som lägger av i kylan och annat normalt slitage som man inte alltid tänker på.
Det var också det sedvanliga trasslet med radiokommunikationen (ett fenomen som tyvärr har börjat uppträda med en otrevlig regelbundenhet). Sedan var det distribution av körspecar - tjafs om huruvida bussen var städad eller inte - om glödlampan var bytt eller inte osv osv osv....
Sammanfattningsvis var ändå mars en lugn månad med relativt lite störande inslag vilket kändes bra redan då.

Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: