02 december 2006

Lördagen den 2 december 2006





Jag minns ett kyrkoval för ett antal år sedan och där skrev jag att kyrkan här i byn skulle säljas. Alla blev så arga att antalet som röstade i de årets kyrkoval steg kraftigt. Nu börjar verkligheten komma ikapp påhittet i och med att såväl kyrkor och församlingshem kommer att säljas när svenska kyrkan måste banta sin kostym och rätta sig efter verkiga medlemssiffror.
Det är samma sak med kollektivtrafiken...Glesbygdens kollektivtrafik tunnas ut och tunnas ut för att till sist försvinna. Så skyller man på dåligt resandeunderlag. Kan väl inte arbetspendla med en buss som går 2 ggr i veckan.

En ny fantastiskt anonym mening: "De flesta experter är överens om att sänkt a-kassa minskar arbetslösheten." Vilka är dessa anonyma experter som man hänvisar till (?). Om man tar bort a-kasseersättningen försvinner arbetslösheten helt(?) - blir då den logiska fortsättningen.

Insänt av en chaufför....
"Jag startade från garaget och körde tom mot Lockeryd. Höll kiken efter linje 360 06.40 från Svenljunga (Horredstrafike) och fröken Ur sa 06.42 så snart skulle linje 360 komma - men ack nej. Ingen buss kom.... I Sexdrega vid gymet såg jag bakvagnen på bussen. Av ren vana tittar jag in i busskuren, sen till vänster upp mot gångbanan och mycket riktigt där står en viftande dam." Det är inte så bra att ligga FÖRE sin tidtabell och damen som viftade hade nog missat att man skall vara i god tid vid hållplatsen så där var det två som felade vilket inte ursäktar den andres fel. Att ta upp passagerare med en vagn som skall gå tom till en startpunkt kan förefalla som god service, men kan i olyckliga fall få tragiska juridiska konsekvenser - tyvärr. Fordonet var ju inte i linjetrafik.

Klagomålen på förarbeteende och dålig körning. Pensionärerna klagar på att förarna startar innan kunderna hunnit sätta sig, kör hetsigt, snackar i mobiltelefon och ibland bär sig illa åt. Skall man rätta tidtabellerna efter våra seniormedborgare (och så borde det vara) så skulle det se annorlunda ut och man skulle slippa massor av stress, men nu är det så att varje buss skall rulla så fort och så mycket som möjligt och då får vi offra en och annan pensionär på mammons altare.

Tranemodepån har frågat om det finns intresse för någon av de timanställda i Borås att utbilda sig på Tranemos linjer. Märkligt att dom har sådana problem igen....Vi som just lånat en av deras timanställda som inte fått körningar där.


Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: