28 december 2006

Torsdagen den 28 december 2006




Vilket pris har yrkesskickligheten? Den frågan ställer 'vårat' fack - och talar som vanligt i generella termer om lönekamp.
'När förarna mår bra minskar olyckorna' - tänk på det BL.... Inga julklappar, ingen julfest, inte ens ett julkort via internposten --> Inte ens ett tack för det gångna året. *När förarna mår bra minskar olyckorna'.

Kan just undra vem som tömde julkorgen från Västtrafik? Jag kan upplysningsvis berätta att vi i alla fall är 10 förare som ville dela på innehållet. Tack för den fina julkorgen Västtrafik - den gick åt snabbt som bara den.

"Som tjänsteresa räknas endast de resor som sker för att utföra arbete för Västtrafiks räkning" - Vi är anställda av BL så de blir nog inga tjänsteresor alls där...

Apropå resor: Vem är det som släpper på resande som vill åka returresa på kontantbiljett Borås - Tranemo? När han sedan skall byta buss i Lockryd utbryter världens disskusion eftersom han de facto åker på ett ogiltigt färdbevis. Han fick ju åka från typ Tranemo till Lockryd ju???? (Det skulle han inte fått).

Jag har lite svårt för dubbelmoralen. Jag sitter och läser baksidan av 'HJULET' om säkerhetsbälten. Jag har inga problem med att hålla med om att säkerhetsbälten i bussar är bra. Mitt problem är att man skickar in alla skolbarnen i obältade linjebussar för att komma runt den fördyring som en direkt skolbuss med bälten på alla platser innebär. Att sedan både skolbussen och linjebussen vintertid är beroende av sommarväglag nämns inte ett ord om. Fast det är ju bättre att kana av vägen när alla skolbarnen sitter i säkerhetsbälten. Finns det ingen helhetssyn på detta fenomen?
I samma veva är det nog dags att se efter vart och hur hållplatserna är placerade...Det finns gott om hållplatser som har en livsfarlig placering och en hel del som aldrig har några resenärer och som borde kunna tas bort eller flyttas.

Nu ska vi lyssna på vår eminenta stresskonsult som säger - skit i julen (det gjorde jag); städa efter jul då det verkligen är skitigt (okey). Storhelger är ju bara något påhitt av smarta affärsmän som vill få oss att förköpa oss (dom har förvisso lyckats).
Nu skall vi fråga en busschaufför om hur mycket han ser i den inre backspegeln till bakdörren? - Inget för någon har placerat en hel hatthylla ivägen.
Så vi låter intuitionen bli vår livskompass och litar på magkänslan. Vi kan ju också använda oss av det nya modeordet 'mindfulness'.

Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Här en länk till en annan blogg om busstrafik

Farbror Sid's blogg

Inga kommentarer: