04 december 2006

Måndagen den 4 december 2006





Riktiga män luktar diesel


Så här en regnig måndag kan man konstatera att kollektivtrafik är inte bara är att transportera en grupp människor från punkt 1 till punkt 2. Det är betydligt mer komplicerat än så. Så snart man föser ihop människor i en buss skapar man relationsproblem av olika svårighetsgrad.

Ett exempel: Det kliver på en dam med stark parfymdoft. Ett antal passagerare kommer att reagera, kanske främst allergiker.

Gamla moster Agda kliver ombord och hittar vare sig färdbevis eller ens handväskan... till sist lyckas det och det tar timmar innan hon käppar sig fram till en sittplats.

Jämna pengar tack --> fungerar ju inte eftersom bankomaten bara ger ut 500:--. Konstig maskin den där automaten. Vi skulle ju reducera kassorna i bussarna tack vare SMS-biljetter och så kommer ALLA och skall växla 500:--. Det går liksom inte ihop.

Säkert minns Du farbror Allan som bara måste testa sitt värdekort innan han kan ladda på det. Dels för att det tar betydligt längre tid och dels för att han dessutom glömt var han lagt 100-lappen han skulle ladda med.

Det myckna regnandet gör att det ibland kan vara svårt att gå in på en hållplats utan att dränka passagerarna som väntar på bussen.

Sedan har vi gruppen gående på övergångsställe. En speciell grupp av dessa har med dödsförakt satt i system att inte se sig för utan bara gå rätt ut i gatan och testa om lagen fungerar. Det har hänt att marginalerna varit väl små och då anses man bryta mot lagen. Den gående har aldrig gjort fel.

Februari 2006


Jag hade problem att nå BL via såväl komradio som telefon och jag undrade om 301 verkligen körde via Länghem. I februari hade vi första omgången tjafs med sommartjänsterna. Någon hade kört på en tankbil? Det svaras sporadiskt på morgonen via komradion. SöT bemannas ju senare....
Ingen defroster och ingen defroster (veckan börjar bra sa han som skulle hängas på måndag). Två depåmöten i Tranemo på kort tid (??).
Ingen stolvärme och ingen radiokommunikation. "Hajen" krånglar igen. KW vill ha bort depåerna. Skolbarn i Hillared vill inte åka i bälteslös linjebuss till ishall i Borås, men till Mogaskolan åker de andra skolbarnen glatt varje dag. Knepig logik. Vid Moga Fritid råder ännu fullständigt parkeringselände. Kan vi flytta busshållplatserna så långt från Idrotts- och simhallens entre som möjligt? Vi måste ge besökarna möjlighet att parkera vid basängkanten. Gå är inget alternativ. Och så var det februarilov - puhhh! Mer jobb med sommarturerna och som vanligt synpunkter på de nya priserna.
Turistbussarna tar linjebussarnas hållplatser vi Borås Resecentrum så det är bara att dubbelparkera och ta låååång rast.... Så var det ABS & Antislir som lagt av när det behövs som bäst & en komradio till som sagt adjö till omvärlden. En defrosterfläkt till som lagt av mitt i smällkalla vintern. BT klagar på trafiken Borås <--> Göteborg. Vi hade "gamla Bettan" nere hos oss i några dagar (hon är fortfarande lackad i Älvsborgstrafikens färger). En av våra bussar fick bärgas i Hillared efter möte med plogbilen. En förare gick i pension.
Vem säger att vi har tråkigt på jobbet?



Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: