26 mars 2009

Torsdagen den 26 Mars 2009

Samtidigt som Svemicke sitter och läser en del bloggar skrivna av kompisar som egentligen inte innehåller något matnyttigt mer än för den närmsta kretsen, och dit hör säkert denna om man har ett stort ego, som jag givetvis har..... det säger alla...

På tisdag är sista dag för våra Hajenkort - sedan blir det problem att logga in på maskinerna för korten har gått ut och är med andra ord ogiltiga oavsett om vi har dom kvar eller ej... Några nya har ännu inte setts till. Men herregud... det är ju trots allt TRE (3) arbetsdagar kvar...:-)

Nu skall vi få Bank-ID i mobilen och bussarna kommer att fyllas av kvarglömda Bank-ID. Fast den väsentliga frågan är väl när mobilen ersätter alla typer av färdbevis på tåg och bussar - tänk SMS-biljett redan nu...
Att visa sig på Resecentrum i Borås med uniform innebär att Du förväntas veta ALLT om när alla slags bussar kommer och går -- varifrån dom går och givetvis när. Ett rätt så kul inställning - allvetande chaufförer.

Stoppförbud i Svenljunga, Tranemo & Överlida (för att ta några exempel) är rätt löjligt av det enkla skälet att ingen bryr sig och det finns ingen som ser till att det efterlevs. Så ibland kan det bli rejält trångt. Samma sak vid Moga Fritid där man ständigt parkerar helt huvudlöst för att försvåra för bussarna att ta sig runt. In och ut till Mogaskolan vid Musikskolan äger numera bilisterna hela skolbusshållplatsen sedan skyltarna plockats bort. Sedan får många nått stirrigt i blicken när dom möter en buss på den "breda" gatan ner till 154:an.

Att plocka bort olämpliga hållplatser som den vid Billeberg tar sin rundliga tid kan man nu notera. Det var ett bra tag sedan Västtrafik sa att den skulle försvinna, men den finns kvar och är precis lika olämplig ännu!


Så har vi Schenkers motto: En fart för alla tillfällen - ur vägen vi kör alltid med gasen i botten.....



Men nu skall det handla om girighet och moral. Hela debatten om fantasibonusar som exempelvis LO's ordförande hamnat snett i är ett tydligt bevis på denna girighet. Fast det måste vara ett helvete att sitta mellan två stolar. Att både vara motpart till arbetsgivarna och själv vara arbetsgivare. Jag hörde ett roligt förslag till LO's ordförande här om dagen: Ge henne bonusavtal så hon lär sig vad det innebär. Kanske ett sätt! Hon är trots allt styrelseledamot i en djäkla massa styrelser.

Det är ljusår mellan villkoren för dem som gör det möjligt med dessa bonusar och de som vill ha dem. TeliaSonera skall ut med rätt saftiga belopp till sina VD:ar. Det är vi konsumenter som står för fiolerna. Det vore kul att få veta vad som skulle hända om alla TeliaSoneras kunder bytte leverantör...Det skulle onekligen bli lite svårare att leverera dessa skyhöga bonusar (fallskärmsavtal hette det förr i tiden).
Angreppen på en stor hög pengar som de samlade pensionspengarna utgör är dock fler än dessa bonusar. Nyligen försvann spårlöst ett antal miljarder...spårlöst. Sätt skattemyndigheten på spåret och dom snokar upp pengarna på stört.
Angreppen för att få mycket pengar ur den "stora penninghögen" äro många. Bankerna täljer bokstavligen med guldkniv i den högen...och den lilla pensionären blir utan...Så ibland ställer man sig den berättigade frågan...För vems skull samlar vi in alla dessa pensionsmiljarder? Det förefaller i vart fall inte vara för pensionärernas skull.

Girigheten har också ett annat nylle: Läkemedelsbolagen vill ju testa sina nya läkemedel så billigt som möjligt och då är låglöneländerna intressanta och när man är klara får någon annan sopa ihop liken så att säga. Etik och moral stavas pengar - inget annat.


Manliga lärare ordnar gangbang med kvinnliga elever åt giriga gubbar (med höga bonusar)... Ytterligare ett utslag av girighet? Kan det vara dax att ta bort de manliga lärarna ur grundskolan på samma sätt som man plockade bort dom från dagis och förskola en gång i tiden eftersom alla män är potentiella pedofiler. Visserligen gnälls det lite då och då om avsaknaden av manliga förebilder - men nu är ju alla pedofiler väck!
Om grundskolan nu passar på att göra sig av med alla sina manliga lärare nu när skolan ändå skall dra ner på antalet lärare med ett antal tusen så blir det inget mer gangbangande med lärarhjälp i alla fall.

1 kommentar:

Svemicke sa...

Svemicke har problem då och då med att läsa övertecknads blogg på grund av att han vägrar uppdatera sin webläsare till Explorer 7, då han tvrivs med Explorer 6, men idag kom jag faktiskt in och tänkte därför klargöra att Din blogg inte åsyftades vara ämnad för den inre kretsen.

Jag syftade mer på dem som skriver att de varit och handlat idag och ska träffa kompisen imorgon. Alltså de som inte spänner över ett så brett allmänintressant område för alla vet ju inte vem kompisen Sofia i Vänersborg är, till exempel.