14 mars 2009

Lördagen den 14 mars 2009

Med anledning av de sista dagarnas vinterväder finns det all anledning att anteckna att vissa bilister är livsfarliga när de far fram efter vägarna med minimal sikt eftersom dom inte orkat skrapa sina bilrutor. Lagens långa arm lyser förvisso med sin frånvaro men dessa herrar & damer är likväl inte trevliga att umgås med i trafiken. Dom är livsfarliga.
Jag som arbetar i ett serviceyrke har anledning att bli förvånad med jämna mellanrum. Dels tänker jag på spårvagnsföraren i Göteborg som överhuvudtaget lät sig provoceras till mindre väl valda ord. Visst kan det bli påfrestande mellan varven och det är då man nästan måste bita tungan av sig. Men jag tänker också på att våldsbrott inte resulterar i indraget körkort. Har man visat en så pass bristande respekt för lagar och regler så finns all anledning att ta sig en funderare.


Luften som kommer in i bussen via AC-systemet är inte den renaste man kan tänka sig. Det är bara att titta i taket på "våra" bussar. Fast den snubben som plötsligt inser att hans buss brinner tycker nog att ett taskigt AC-system är en bagatell. Fast jag vet inte - det finns nått som heter sotbrand också.





Intressant idé bakom upplägget att alla samtal om beställning av anropsstyrda resor går till Moldavien. Det kan lätt tolkas så att Sveriges lönenivå måste anpassas till EU's lägsta lön land. Enligt lagen om offentlig upphandling kan man inte ställa krav på vart verksamheten skall utföras och därmed är det alltså fritt att exportera tjänster ut ur Sverige och för att då återfå arbetstillfällena måste den svenska lönenivån sänkas till typ Moldaviens nivå. Fast det är väl de som just nu sker inom ett antal samhällssektorer. Man justerar ner lönerna.


Nu skall våra värdekort integreras i "Hajenkorten". Det var väl ungefär den 18 maj. Sex månader senare upphör all kontantförsäljning! Så nu skall vi eventuellt hinna få en snabbutbildning på hur man säljer de nya värdekortet i den så kallade börsen samt hur man säljer kontantbiljetter i "Hajen"! Sedan ska vi lämna in kassan... Slut på allt sölande med pengar samt redovisning hit o dit. Hallelulja! Jag blev dock lite oroad av några rader som mumlade nått om bankkortsterminaler...via ERG-systemet. Det luktar mer tidsslukande än kontanthanteringen är. Nåväl - den som lever får se.
En intressant reaktion är den pant på 100:-- som skall införas på de "Hajenkort" som ska ersätta Värdekortet (KORTET [som det står på dom]). Den panten blir snabbt en rejäl hög med pengar som man lånar ut till Västtrafik. Tanken med panten är att Du alltid skall ha en buffert på kortet. Panten är alltså inte en avgift för själva plastbiten.


"Tyvärr tror jag att Dina chanser att få utbildning genom Komvux är små, för jag vet att de prioriterar yngre." Så ser det ut i ett rättvist Sverige! Begreppet vuxen i KomVux betyder alltså inte vuxen på det sättet som man normalt sätt tror... Man lär sig nått nytt varje dag.


På TV-fronten lancerade SVT1 sitt nya program Grillat och skickar därmed alla 50+ direkt i säng. Jag och hustrun klarade knappt 20 minuter innan vi fimpade TV:n och gick och nattade oss. Vi insåg att vi inte var målgruppen.

Inga kommentarer: