22 mars 2009

Söndagen den 22 mars 2009


Vår hund har bestämt sig... Nu är det vår!!!!

Rallybrudar var inte filmen jag skulle gått och köpt, det är jättesäkert! Den travar på i ultrarapid och även om historien är gullig så är den alltför tamt spelad! Definitivt inget att lägga pengar på! Alla kan göra misstag sa igelkotten och klev av rotborsten.

Jag ser en möjlighet till nytt inslag på bussbiljetten efter den 18 maj...Jag vill införa ett ODG-påslag, och dom intäkterna skall gå till förarna. ODG = Om Det Går. Det har vissa likheter med dagens bonussystem. Samtidigt får de som har ett jobb antingen jobbar övertid gratis eller få sin lön reducerad. Det är verkligen skillnad på folk och folk.
Att vi skall få ett enda betalsystem på bussarna efter den 18 maj har mött sina reaktioner. En är att det blå kortet inte frivilligt berättar hur mycket pengar som är kvar, man skall visst kunna gå in på Internet och se det? En annan är att gästande turister borde kunna åka direkt på sitt bankkort utan att ta vägen via ett Västtrafikkort. Äldre tycks ha svårare för ändringar än yngre och det är alltför mycket hänvisningar till Internet och ALLA har faktiskt inte dator och så finns det dom med dator som inte har eller ens får internet. Enligt Västtrafik skall de som bor i glesbygd kunna e-handla laddning till sitt blåa kort. Jaha – då var vi där igen. Det är väl just i glesbygd som internet är dåligt utbyggt eller inte ens finns....
Det lär nog ramla in fler reaktioner längre fram.

För Er två som gillar att läsa bloggar finns nu www.thecritics.se. Det är någon snubbe som recenserar bloggar. Sveriges Radios nya VD låter meddela att nästan alla bloggar är smörja.... men så är han ju journalist och som sådan anser han att det bara är journalister som kan skriva och ha åsikter. En favoritblogg i Göteborg sägs vara vara Bloggfrossa. Det skall visst vara nått i hästväg. MikeBike är en mastodontbloggare enligt just www.thecritics.se som rekommenderar bloggen. Att det lönar sig att vara elak och bitsk skall därmed bevisas. Adressen är http://bloggfrossa.blogspot.com.

På Gotland gör man dåliga busstidtabeller och då speciellt för landsbygdstrafiken (inget nytt under solen med andra ord). Känns som om det är en rätt genomgående trend! Vi som förespråkar kollektivtrafik kallas allmänt för miljötalibaner och orsaken till att många som skulle kunna välja kollektivtrafik väljer annat är bristande kvalitet inom kollektivtrafiken. Dessutom är det dessvärre ofta förbannat trångt. Packade sillar är ett uttryck...
I Skånelandet tycks man drabbats av växtvärk inom kollektivtrafiken. Alla vill åka kollektivt och resurserna räcker inte till. Lösning: Begränsa kollektivtrafiken????????

Hörde just att uråldriga föräldrar kräver plikttid! Kan inte minnas att mina barn ens hört uttrycket! Finns det tipspromenader för dom som inte kan gå? Jag bara undrar?!

Rätt skall vara rätt...... och Svensk Bilprovning vill att vi skall ha klart för oss att det inte var deras chefer som var giribukar. Givetvis vidarebefordrar vi denna rättelse för man skall vara rättvis. Har man fått fel info från start är det bara att böja sig för fakta.

Hej,
Jag vill bara säga att du kan lugnt åka till Bilprovningen i fortsättningen. Det som media skrivit och som du kommenterar har skett i ett dotterbolag som vi sålde för sju år sedan. Tidningen Metro föredrog att inte nämna detta och de har i sin tur okritiskt citerats i tidningar och TV utan att någon talat med oss. Trots att vi omedelbart gick ut med ett pressmeddelande föredrog de flesta att tiga om de rättandena. Man är utlämnad och chanslös mot media. Naturligtvis har Metros beteende orsakat tråkigheter för de personer som har motsvarande befattningar i Bilprovningen.


Jag är lite imponerad. Att Svensk Bilprovning läser min lilla anspråkslösa blogg...

Inga kommentarer: