03 mars 2009

Tisdagen den 3 mars 2009

Dagen startade med + 1,4 grader Celsius och en vagn med en rätt risig bakre bagagelucka. Det var lite glest med passagerare idag! Av någon anledning brukar det vara så på tisdagar!

Jag började med en tom papperskorg och jobbade mig upp till en full papperskorg - innan jag lämnade garageplan.

Metalls krishanteringsvariant väcker onekligen frågor. Hur går man tillbaka från 80% lön till 100%? Det känns rätt logiskt att man också får lägre A-kassa, lägre sjukpenning och att pensionen påverkas negativt.
Så i fallet Volvo skall cheferna få löneförhöjning och arbetarna lönesänkning.... Det känns som om någon fått ett rejält hjärnsläpp faktiskt! Vems jobb är det som skall räddas?
Än märkligare blir det när det flaggas för nya höjningar av avgiften till a-kassan och för att undvika att alla lämnar A-kassan så får man kallt räkna med att den blir obligatorisk.

Vi som finns på depå kan i alla fall glädja oss åt att tidpunkten för vårt utträde ur arbetslivet har flyttats från den 13/6 till den 15/12... Vi har fått 6 månaders respit och vi får väl hoppas att det hänt positiva saker på arbetsmarknaden under den tiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Respiten innebär väl också att en ny upphandling måste ske -och då knappast i konkurrens med Veolia.. :-)

Jöran Spångberg sa...

Är inte så säker på det... den kan lika gärna (och mer sannolikt) innebära överklaganden till högre rätt innan en helt ny upphandling startar.