18 mars 2009

Onsdagen den 18 mars 2009

Alla banker har skapat en ny policy. Bankomatkorten tas bort vid årsskiftet och det nya betalkortet ges inte till människor med betalningsanmärkningar. Konton med internetanslutling likaså. Det betyder att Du med betalningsanmärkningar inte har tillgång till bankomater eller internet för att få Dina pengar och betala räkningar.
Vad pengar man kommer att spara... Inte kunna betala sina räkningar längre. Detta kunde bankerna gjort mycket tidigare för då slipper landsbygden att betala räkningar
Du är i stället hänvisad till bankkontoren för att sköta Din ekonomi. Bankerna tar 50 kr för varje räkning samt uttag. Samla Dina räkningar samt uttag av inkomst och börja räkna. 5 räkningar plus uttag = 300 kr per månad. Pengarna får Du dessutom ha i madrassen om Du inte vill betala varje gång Du tar ut pengar. Detta är en mycket kostsam diskriminering och påstås beror på att EU i sitt
samarbetesprojekt om lika betalkort för alla medlemsländer det s.k SEPA skulle ha förbjudit nationella kort som bankmatkort. Detta är inte sant. Det finns nästan en halv miljon människor med betalningsanmärkningar som nu riskerar att hamna utanför banksystemet, maktlösa införa bankerna utan möjlighet att bestämma över sin egen ekonomi annat än med en väsentligt
högre månadskostnad.
Här finns väl snarare ett utrymme för alternativa system. Av dessa är över 10 000 ungdomar som aldrig får använda en bankomat eller få ett konto. Den vanligaste anledningen till betalningsanmärkningar är sjukdom, skilsmässa och arbetslöshet som nu nått rekordhöga siffror. Vi måste börja protestera, skapa opinion inför dessa maktfullkomliga banker.
Om 500.000 personer kliver av banksystemet och av arbetsgivaren kräver pengarna i handen så torde nog det märkas och om släkt och vänner hänger med så torde det röra sig om betydligt fler än 1/2 miljon personer.

Jag skulle vilja genomföra en lagändring som anpassar lagen till verkligheten. Bussbolagen skall vara ansvariga för bussens skick - inte föraren. Så ser nämligen verkligheten ut.
Det verkar inte finnas krav på förbandslåda i linjebuss - bara önskemål...Visserligen står det i Buss 2000 att förbandslåda skall finnas placerade enligt gällande föreskrifter, men läser man gällande föreskrifter VVFS 2003:22, 39kap. 3§ så handlar den enbart om brandsläckare.... Så förbandsutrustning föreskrivs så vitt jag kunnat hitta enbart i buss 2000. Och då är det väl bara att skita i (sa han som fick en potta i julklapp). För dagens vagn har saknat förbandslåda åtskilliga månader trots påstötningar.

Äntligen har vi slutat ränna runt i bussarna och hänga rätt gardiner, plocka tomma burkar och flaskor... det är bara töntigt ju...:-)
Och att det är ständig imma i mellanrummet mellan glasen i sidofönstret som hindrar sikten förklarar väl varför man knackat bort ytterglaset på främre sidorutan (man hade inte sett backspegeln annars). Sedan får man inte glömma att parera eftersom bussen drar kraftigt år vänster vid inbromsning.

Läste också att AMF nu måste dra ner på pensionsutbetalningarna för att få råd med sitt bonusprogram = belöning för illa skött penningförvaltning.

Nu blir jag nog lite invandrarfientlig när jag läser om halalkött & koscherslakt. Nu skall de där muslimerna och judarna komma hit och ändra på vår lagstiftning. Stick o brinn. Man får att ta seden dit man kommer och passar det inte är det bara att flytta till ett land som passar er bättre. Vi har en djurlagstiftning som vår älskade Astrid Lindgren slagits för och då skall det inte komma en massa utbölingar och tala om för oss och henne vad vi skall tycka. Att läsa nån arabiskt ramsa bedövar inga djur. De nordiska länderna har en helt annan och betydligt humanare syn på djur och slakt än vad övriga europa har och det skall vi vara stolta över. Därför finns det ingen anledning att i några religionfriheters namn godta några andra ordningar.

Inga kommentarer: