10 mars 2009

Tisdagen den 10 mars 2009

Dubbelmoral eller?








Jag lämnade in ett förslag på rutin att byta ryggstöd och sittdynor i våra bussar eftersom jag sett kontrollgruppen i arbete och vet på ett ungefär hur dom vill ha det. Förslaget avvisades! Chaufförer kan inte anförtros så viktiga uppgifter och anses inte ha kompetens och omdöme att utföra så viktiga saker... det är ett jobb för verkstaden. Resultatet visas i bilderna ovan. Kontrollgruppen skulle aldrig godkänna ett enda av dessa säten.
Dessutom har vi nu bussar där inställningarna av förarstolen börjar gradvis ge upp och där vissa funktioner har upphört att fungera. Vi har också begåvats med en buss som vräker ut tryckluft varje gång Du trycker på fotbromsen. Den får köras i en kombination fotbroms/handbroms för att inte helt bli av med trycket och bli stående.


Idag har det varit snö och småhalt på de mindre vägarna i kombination med dis & dimma. Man fick ta det lite piano helt enkelt.

Nu har det förekommit massor med förslag på dels sänkta löner (IFMetall & Unionen) dels frysta löner (som man t ex gjort på Ford i USA & SAS). Vissa svenska kommuner har börjat tala om frysta löner. Nu snackar vi alltså arbetare hela tiden för EU-politikerna går som vanligt i otakt med tiden och får löneförhöjning på 58% lagom inför EU-valet. Fantastisk tajming!
Det är alltså politiker & chefer som får höjda löner och bonusar medan dom som gör grovjobbet får frysta eller sänkta löner. Kan just undra vilken grupp som överskattar sig själva?

Sedan finns det anledning att grunna på vilket som är farligast: Att tala i en sladdlös mobiltelefon eller i en komradiomic med sladd? Man får väl tugga på den en stund.

Ryktet och veckobrevet säger att vi skall få ett (1) Hajenkort med 3000:--. Jag visste inte att vi skulle sluta sälja redan i mars....Men det blir väl bra med kontantlös regiontrafik redan nu.. Jättepositivt! Det gillar jag.
Jag tänker på att vi idag har två (2) kort med helt andra nivåer och att vi i maj flyttar över kontantkorten till Hajen...
Jag undrar just hur man tänker? eller inte tänker!

Nu skall man satsa på avgasfria elhybridbussar. Kan det vara en trolig framtidssatsning? Jag tänker på att Volvo Buss i Borås skall minska sin personal... Vem bygger alla nya tjusiga kollektivtrafikbussar som skall in i alla upphandlingar runt om i landet? Tydligen inte Volvo Buss!

Inga kommentarer: