21 mars 2009

Lördagen den 21 mars 2009


Min dotter påstår att NU är det vår.... Jaha!

Jag har tittat på några inspelade avsnitt av Så skall det låta och märkligt nog tycks minst en deltagande dam per program ha varit i teatergarderoben. Vissa kvinnor kan tydligen inte låta bli att spöka ut sig rejält. Syns dom bättre då? Taskigt självförtroende?

Svenska Akademins ordlista är numera gratis och återfinns på adressen http://nanok.com/saol. Det är lite häftigt tycker jag.

Däremot ställer jag mig lite tveksam till att åka och besiktiga bilen nu när jag fått klart för mig att girigheten även spridit sig till Svensk Bilprovning AB....Det märks verkligen att vi går in i en djup lågkonjunktur. Då syns girighetens fula tryne tydligare. Men det finns också andra tecken. Våra gamla trygghetssystem håller inte längre. Sjukförsäkringssystemet håller på att stegvis avvecklas och det kommunala försörjningsstödet får ta fler och hårdare smällar. Värdens bästa regering har nämligen missat i andra ändan. Man ändrade reglerna för sjukförsäkring under ”pågående match” utan att se till att rehabiliteringen fungerade i andra ändan på skalan. Klantigt! Resultatet blir att allt fler blir utan försörjning helt och hållet och med en arbetsmarknad i fritt fall blir resultatet närmast löjligt!

Dom giriga bankernas bästa råd just nu är att minska på kontanterna... kontanthantering är mycket dyrbart nämligen – för bankerna. Så nu skall vi alla bli lyckliga bankkortskunder och snällt betala en hanteringskostnad varje gång i använder kortet för att skapa ett tryggare samhälle och en ännu girigare bank. För att sedan öka bankpersonalens säkerhet blir man bara internetbank och har inga direktkontakter med de livshotande kunderna.

Landsbygden skall nu bli den nya tillväxtmotorn! Jaha? Men det finns ingen samhällsservice kvar, post & bank saknas sedan länge, affärerna och bensinstationen är ett blekt minne, bilverkstaden syns knappt resterna av. Järnvägens spår upprivna – de få industrier som fanns är utflyttade eller nedlagda. Släktet bönderna läste jag om i småskolan för dom dog ut för många långa år sedan och ett förfärande stort antal torp och gårdar är sommarhus för rika europeer. Det är i den verkligheten som landsbygden nu skall bli ny tillväxtmotor. Skogsnäringen tillför knappast nått till landsbygden. Det mesta är bolagsskogar eller nån rik stabo som äger. En skotare och en lastbil skördar skogen! Jordbruket lades i träda för många år sedan genom EU-bidrag.

På landsbygden har Telia inte råd att hålla de boende med fast telefon och elbolagen straffar oss via sina höga fasta avgifter. Priset per kilowattimma på landet är betydligt högre än i städerna. Ordet Polis kan vi knappt stava till. Jag har sett en på TV en gång. Beck tror jag han hette! Det enda landsbygden eventuellt kan användas till är att hysa stora vindsnurror åt de giriga elbolagen!
Ökad turism på landsbygden förutsätter att en mängd saker fungerar som t ex mobiltelefonnäten, men ack nej – så ser inte verkligheten ut. Medtag reservdunk om Du skall åka bil och kör Du miljövänligt - vänd och åk hem på en gång! Teleoperatörerna täcker bara tättbefolkade områden och alla tappar är avvecklade. Telefonkiosker är nått som vi brukar berätta för barnen om.
Strategin för landsbygden är att tvångsförflytta folk till städerna. Landsbygden kostar nämligen för mycket pengar.

Inga kommentarer: