29 mars 2009

Söndagen den 29 Mars 2009

Snö & sol i en salig röra..

Nu skall vi bli av med 50-öringen, men det sorglustiga är att vi hinner sluta med kontanthanteringen innan dess. Officiellt hanterar vi kontanter till och med måndagen den 30 november och sedan hänger jag upp min högst privata chaufförsväska på kroken och där får den hänga! En epok går i graven. Jag vill minnas att den väskan är bortåt 45 år gammal. Jag har några nyare också. Dom väskor som företaget tillhandahåller saknar alla begrepp för kvalitet och man ska vara glad om dom håller 12 månader. Så den har jag ställt åt sidan.... Alltså - 50-öringen går i graven den sista september 2010. Tänka sig att det är hela 25 år sedan 5-öringen försvann tillsammans med 25-öringen. Den lilla 10-öringens saga tog slut 1992.

Apropå pengar, eller snarare bristen på dom, så orsakar fuskåkningen bara i Göteborg Västtrafik beräknade förluster på ofattbara 40 miljoner kronor. Okey AMF-dirren fick 62 mille i pension. Man kan ju tycka att vissa resenärer har ett underligt sätt att visa sin uppskattning över att det finns kollektivtrafik.

----------

För att avvika från ämnet lite så hittade jag en jättetrevlig artikel om Veteranpooler. Här har vi erfarenhet som ställs till förfogande inom begreppet hushållsnära tjänster. Men också för att man vill känna att man fortfarande har ett värde i samhället. Uppdragen till dessa veteranpooler varierar kraftigt och de nya ROT-avdragen har satt ytterligare snurr på hjulen. Här finns de mest skifande yrken representerade: allt från hemmafruar via kronofogdar till olika sorters hantverkare, poliser & arkitekter. Man hittar också en och annan sjuksköterska. Äldre personer känns tryggare än yngre har det visat sig och de besitter både yrkeskunskap och livserfarenhet. De flesta i dessa pooler finns där för att få känna att man fortfarande behövs och att man duger. Oslagbara argument!
Men även på ett annat område kommer våra Seniorer på bred front...på Internet. Nätverket Seniornet svarar för en del av ökningen. Internet är ett både billigt och effektivt sätt att hålla kontakt med barn, barnbarn & barnbarnsbarn (om man nu har alla dessa sorter). I annat fall kan man hålla kontakt med likasinnade. Man kan släktforska, även om jag tycker att det är att starta för sent. Alla man borde frågat har troligen gått ur tiden. Bor man på landet och har lite tur med internetuppkopplingarna sitter man vid datorn och betalar räkningarna.
Alla har väl hört tjatet om SVTPlay... titta på TV i datorn istället för på TV:n och precis när Du vill. Är man road av brigde går det utmärkt att spela över internet liksom t ex Alfapet.

Det är väl tur att svenskarna inte är lika fransmännen... I det landet tar man i ordentligt när cheferna kapar åt sig rejäla löner o bonusar och samtidigt börjar varsla personal. Man kidnappar helt simpelt chefen. I gamla Sverige knyter man på sin höjd näven i fickan och mumlar nått om girighet och låter gubbsen och gummorna att sitta kvar på sina poster med ännu fetare löner. Om man nu inte tar cheferna som gisslan kan man väl alltid roa sig med lite äggkastning. Gubbarna har ju ändå råd med kemtvätt. Till och med den franska presidenten fräser till så det märks när bankfolket blir för giriga....
Det känns rätt så sjukt när en bank delar ut typ 510 miljoner till sina högre tjänstemän samtidigt som man uppbär statligt stöd och avskedar personal för att spara 320 miljoner. Det är inte bara svenska högdjur som tappat markkontakten - det tycks ske i hela den så kallade rika världen. LOs ordförande ej undantagen.

Inga kommentarer: