07 oktober 2008

Tisdagen den 7 Oktober anno 2008


Frost och cirka minus 0,7 grader samt gott om vilt på vägen. Lägg till dimma och dra bort ordet tidtabell för den hörde inte dit. Lägg sedan till ösregn = vattenplaning & 20 mil vägarbete så inser alla yrkeschaufförer att tidtabeller, scheman eller grafer inte fungerar.


I Gårdsten skjuter man på bussar med skarp ammunition - låter inte speciellt bra. Livsfarlig arbetsmiljö verkar vara den mest korrekta beskrivningen tycker vår chaufför.


Föga överraskande konstaterar polisen att deras mätutrustning för utandningsprov enbart mäter alkohol. Drograttfylla kan uppenbarligen inte mätas med den utrustningen. Det går inte att skicka en drös förare till test bara för säkerhets skull heller. Fast vi som kör buss är ju ständigt misstänkta för både drog- och alkoholmissbruk - vi är ena riktigt fula fiskar egentligen. Polisen tycker faktiskt att tvinga någon till provtagning är en frihetsinskränkning. Hos bussföretagen sker det "för säkerhets skull" och med fackets goda minne. Tänk så skilda synsätt polis och arbetsgivare har.




Buzznet :

Inga kommentarer: