27 oktober 2008

Måndagen den 27 Oktober i nådens år 2008


På nått ställe har vår förare läst att alla fordon inom kollektivtrafiken skall bli sååå miljövänliga. Och dom ska anpassas till alla möjliga handikapp. Allt detta är givetvis jättebra, det är liksom politiskt korrekt just nu..., men vanliga hederliga cyklar är uppenbarligen inte miljövänliga??! Försök få med några cyklar med dagens regionbussar.. gick visst inte så bra och snart ersätts nuvarande bussar med fjädringsreducerade låggolvsvarianter och hur många cyklar kan dom ta? Som sagt - cyklar är inte miljöanpassade till kollektivtrafiken som den trevliga unga damen så vänligt påpekade.
För övrigt börjar det synas ganska tydligt att våra bussar snart har passerat bäst före. Klädseln blir mer och mer luggsliten, AC:n skitar ner taken så att dom går mer i svart än grått, biljettmaskinerna skakar loss, dörrarna krånglar lite mer än förr och till och med de "nya" Hajenmaskinernas skrivare börjar komma med på reparationslistorna.
Förvisso är valspråket Trygghet, Säkerhet & Tillgänglighet (men inte till vilket pris som helst).


Idag insåg vår förare vilken enorm tur han har. Fredrik & Filip dyker upp i nått program i TV5 ----> och han har inte TV5. Borde firas.
Dessutom var den 88 årige mannen vars pappa varit statare och fodermask (=stalldräng) på en stor gård i Uppland ett mycket trevligt sällskap på färden. Mannen själv hade varit trädgårdsmästare i 45 år. Livet på landet på 1920-30-40-talen var absolut ingen dans på rosor och nu håller ett girigt banksystem på att lura honom på hans pension. Vem vet, kanske även 2000-talet blir en tuff period...




Buzznet :

Inga kommentarer: