28 oktober 2008

Tisdagen den 28 Oktober 2008


Nu är det bekräftat - killar spelar spel, tjejer bloggar. Dags för ett könsbyte kanske tänker vår förare uppgivet och bloggar lugnt vidare. Han konstaterar med samma godmodiga lugn att signalfel som orsakar stopp i den spårbundna trafiken inte kan hända busstrafiken. I det läget är det gott att det finns bussar. Lika bra är det när bilen står på verkstaden (då passar det minsann att åka kollektivt).
Annars är det gångtrafikanterna som alla lever med en dödslängtan. Man ser dom dagligen - med MP3-spelaren instoppad i öronen kliver dom med dödsförakt rätt ut framför bussen. Självbevarelsedriften helt satt ur spel av zebralagen verkar det som. Man är osårbar. Röda eller gröna gubbar har inte så stor betydelse man traskar lugnt på där också...vadå man är väl fotgängare för böveln. Mammor med barnvagn kör givetvis ut barnvagnen framför bussen innan man själv sätter fötterna i gatan... om den nyfödde "går åt" får man väl gå hem och tillverka en ny. Personligen hoppas jag att jag har ögonen med mig ett tag till så jag slipper vara den som mejar ner nästa självmordsfotgängare.


Att ta ut avgift för borttappade skolkort får kommunerna alltså inte göra enligt en dom i länsrätten i Vänersborg. Likafullt har Bollebygds Kommun nu beslutat att höja avgiften från 100:-- till 150:--....Dom verkar inte riktigt pålästa. Orsaken lär vara att Västtrafik börjat ta ut en avgift av kommunerna... Hur nu det rimmar med domen?
Fem stora bussföretag är inbjudna för att få köpa Affärsområde Buss av Göteborgs Spårvägar. Resultatet blir givetvis att ytterligare en anbudsgivare försvinner från marknaden. Vår förare kommer osökt att tänka på deckaren med tio små negerpojkar.... "och plötsligt var dom bara en...".
Vår förare har nu matat in vagnfel efter vagnfel i vagnfeldatabasen på företaget så nu återstår bara och se när dom blir åtgärdade. Noteras kan att felande brandsläckare och lösa bagagehyllor inte ens fått huvudskyddsombudet att reagera (vår förares eget skyddsombud har aldrig reagerat på någonting).
En annan avdelning som däremot fungerar är den som håller koll på tjänsterna så nu är tjänsten söndag med nattjänst fixad så att den föraren får rätt betalt. You bet! Fast det är fler och fler av 55+förarna som inte vill köra nattbuss längre och hellre offrar semesterdagar för att slippa.



Vår chaufför fick ett mail. SVT har ansvar för TVsignalen fram till Kaknästornet i Stockholm. Därefter tar Teracom vid - och sedan blir det rena Vilda Västern av operatörer..... ett härligt fritt land där alla vill tjäna en slant utan att egentligen leverera.


Nu är det okey att sparka sjuka skriker rubrikerna....Vår förare betraktar knappast det som en nyhet. Det är inte ens den nuvarande regeringens påhitt. Om en bussförare blir sjuk på så sätt att han inte får behålla sitt körkort får han sparken - arbetsbrist... Kom med nått nytt någon gång...
"man måste sortera tidigare patienterna" säger någon läkare på SÄS och ordet Akut för en helt ny innebörd. Förr betydde akut att det var djäkligt bråttom, men så är inte fallet längre. Nu betyder det att man först ringer sjukvårdsupplysningen och frågar: "Om respiratorn har stannat - är det nått jag behöver oroa mig för?" och då kanske man får en tid bokad på akutmottagningen. Beror på vem som svarar.
Det finns en del andra ord som också skiftat i betydelse på senare tid. Hög inflyttning till en kommun betyder numera att man måste höja kommunalskatten (vår idiot till chaufför trodde i sin enfald att skatteintäkterna ökade så man rent av skulle kunna sänka skatten, men som sagt det var fel). Fast i vissa kommuner betyder det i stället höjda kommunala taxor eftersom man inte av politiska skäl vill höja skatten.
Tillgångar är ett gammalt ord som numera betyder riskdedömning. Du äger t ex ett hus. Skattemyndigheten ser det som ett skatteobjekt och höjer det fiktiva värdet, medan den presumtiva köparen inte ens vill betala 50% av taxeringsvärdet för det rucklet. Det vill säga att det verkliga sanna priset på en tillgång uppstår bara i det ögonblick någon är villig att betala ett pris för tillgången.


Vår förare gjorde två intressanta observationer idag och båda verkade dyra fast på olika sätt. Den första var ett par nya fräcka modejeans för tjejer (vad annars?). Dom hade metallspännen fastsatta tvärs över båda bakfickorna. Kan just undra hur många bussäten dom kommer att repa upp?
Den andra var en modeshow på TV för damer (vem har sett en modeshow för herrar?). Det är tydligen så att damer har ett större behov av att spöka ut sig än vad herrar har och det har modefolket tagit fasta på och tar bra betalt för --- faktum är att damer borde ha dubbelt så hög lön som herrar för att ha råd att förstöra sin hud med alla dessa krämer och kosmetiska preparat man kladdar i nyllet och för att kunna byta kläder var 3 månad år ut och år in... Det måste falla under jämnställdhetsfrågor!




Buzznet :

Inga kommentarer: