20 oktober 2008

Måndagen den 20 Oktober anno 2008


Måndag igen...vart tog helgen vägen? Vår förare är förundrad över hur snabbt tiden går... och hur snabbt relationer förändras. Förr i tiden blev han inbjuden till födelsedagskalas, nuförtiden hörs det ingenting.. ledningen är liksom avklippt och död. Märkligt! Men sådan är nu verkligheten att relationer snabbförändras nu för tiden... Måndag var det ja och då ska DCU läsas av.. och en kassaskåpslucka ska få brevinkast... Det var förvånansvärt många som hade fått den idén när den väl blev presenterad. Dock hade ingen försökt få den genomförd!


Hälften av verksamheten i fara - då mister 350 anställda jobbet.... Hälften av 350 anställda riskerar jobbet. Vår förare kom att tänka på en artist från Gävle: Vem ska jag tro på tro på tro på....när det skrivs så här? Verkar som om BT hade 0-koll funderar vår snart jobblöse förare.
Först var det depåtrafiken som bar upp den förlustbringande stadstrafiken, det fick vår förare höra efter många bokslut, men nu har det vänts till motsatsen. Jag är säker på att landsortstrafiken var olönsam mellan 1999 - 2001. För år 2001 började vår förare köra den landsortstrafik som först var en guldgruva och sedan blev ett svart hål i BLABs budget. Vem ska jag tro på tro på tro på.... Vår VD har effektiviserat bort 60.000 timmar - men vem som fick stå för fiolerna skrev inte BT om! Givetvis är det förarna det är fel på när landsbygdstrafiken blöder pengar... hade någon väntat sig något annat. Faktum är att en gentleman i Karlstad blev professor eller nått... han skrev i vart fall en doktorsavhandling på avregleringsprocessen som är korrekt ännu. I varje steg av avregleringen är det bara en grupp som ständigt gått på pumpen --- just det förarkåren --- villkoren har blivit sämre och sämre.


Att ta ut avgift för att ersätta borttappade skolkort får kommunen inte göra....Så länge barnen går i den obligatoriska skolan ska dom åka kostnadsfritt till och från skolan. Detta har dock flertalet skolungdomar i klasserna 1-9 uppfattat som att man åker fritt i kollektivtrafiken med sitt skolkort - eller utan skolkort... och förarna kan inte neka färd till skolan... och egentligen inte färd hem heller....om man skall tro länsrätten i Vänersborgs dom. Skolan är avgiftsfri alltså är skolskjutsarna kostnadsfria oavsett om det sker via kollektivtrafiken. Så vitt vår förare förstår vore det lika bra att ta väck skolkorten för årskurs 1-9 eller att alla elever skall åka särskild skolskjuts och vill man åka inom kollektivtrafiken betalar man.


Något annat som verkligen förändras är fastighetstaxeringen. Förr var taxeringsvärdet avsevärt lägre än fastighetens troliga (läs beräknade) marknadsvärde. Idag är taxeringsvärdet högre än försäljningsvärdet. Det kan man kalla för trendbrott. Visserligen skall taxeringen grunda sig på hur fastigheten ser ut om några månader så skattemyndigheten kan nu även skåda in i framtiden. Det är oerhört begåvat. Sicka supermänniskor... hoppas att dom är förbjudna att ägna sig åt olika spel - dom kan ju aldrig förlora eftersom dom kan skåda in i framtiden. Hur som haver har vår förares taxeringsvärde på landsbygden ökat med 29% i ett område där husen står osålda i åratal... I ett område där man lagt ner affärer, bensinstationer, all samhällsservice och alla arbetstillfällen. Den där skattemyndigheten måtte har mer än en skruv lös, hissen har nog inte gått ända upp hos medarbetarna.
Ilskna husägare tänker starta uppror. Det blir som vanligt storm i ett dricksglas! Vi svenskar har inte tagit vapen i hand sedan Gustav Vasa så skattefolk och kronofogdar kan sitta trygga. Dom enda som kan få det lite hett om öronen är socialens försörjningsstöd.
Om Du tjänar 20.000:-- i månaden och lägger 50% av lönen på ränta och amortering så har Du råd att köpa Dig en bostad (om Du får hela lånet för 5% eller lägre) som kostar cirka 1.650.000:--. Sedan tillkommer givetvis alla driftskostnader som äter upp en bra del av de 50% Du hade över. Så av de ursprungliga 14.000:-- i näven rök 6.875:-- + 300:-- = 7.175:-- i räntor och amortering och sedan stack ytterligare 3.000:-- till vatten, avlopp, el, telefon och andra utgifter Du har för bostaden... Kvar till konsumtion har Du ungefär 3.825:--/månaden. Det räcker nog nätt och jämt till att betala bilen, bensinen, bilskatten och försäkringen. Mat och kläder får Du nog dessvärre avstå ifrån....Dags att åka kollektivt. Vår förare undrar stilla vilka löner dom har som köper hus i mångmiljonklassen i och kring städerna. Det är inga vanliga jobbare det inte... Kan undra när den bubblan spricker? Med stigande arbetslöshet följer naturligtvis sjunkande betalförmåga och dom med dyra huslån sitter riktigt på pottan och eftersom alla dom andra också blev utan jobb blir det nog svårt att hitta köpare till alla hus som kronofogden nu skall sälja.... vilken vanlig jobbare har råd att hosta upp 7 - 8 miljoner kronor för en villa i Göteborg, och sedan betala för kalaset? Då får han nog byta jobb till bankrånare eller nått liknande.
Den bistra sanningen är att ju mer pengar som undandras konsumtion dessto fler blir utan jobb.....
Vår chaufför citerar älgjägaren i TV: "Jag mår så bra varje gång jag får döda nått." Jaha det är också ett sätt att se på tillvaron.Vad gör någon till en bra nätverkare? Säg det! Standardsvaret brukar vara att man träffar så många olika typer av människor hela tiden (som en busschaufför). Man lyssnar på människor och ser vad man kan hjälpa dom med (som en busschaufför). Knepet tycks vara att höra det som aldrig sägs. Vad är det dom INTE säger och vad är det dom VERKLIGEN behöver (har dom gått på fel buss eller?). Att vara en bra nätverkare är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sin verksamhet. Där har nog Västtrafik ett och annat att lära... ALLA busschaufförer borde vara utbildade så att dom är goda nätverkare. Idag ingår ingen utbildning alls i arbetet och vidareutveckling är ett ord som utgått ur vokabuläret.


I grannlandet England skall alla mobiltelefonanvändare vara registrerade annars djävla anamma mamma.... I Norge kan Du inte köpa ett kontantkort utan att det skickas hem till Din hemadress. Kontrollsamhället kryper allt närmare.... allt skylls på terrorismen. Jag har mina tvivel att det är hela sanningen... fast en sak är säker... till stor del har terrorismen lyckats... man har lyckats skrämma skiten ur stora så kallade demokratiska stater.





Buzznet :

Inga kommentarer: