30 april 2008

Onsdagen den 30 April 2008 Valborgsmässoafton


MrBanco - den största och värsta gnällspik som vandrat på jorden har fått ett brev från den stora och trogna läsekretsen - mina 28 bröder...


Mr Banco!!!
Du har så rätt, DU ÄR EN STOR DJÄVLA GNÄLLKUK.
Tack gode gud för att inte Mr Banco kör hos oss i Borås.
Det är i ögonblick som detta MrBanco skulle kunna berätta att MrBanco blir nästa trafikchef för BL... Det hade varit skitkul alltså - inget snack om den saken...men lugn Du Boråsförare, med det lilla ordförådet, MrBanco kommer inte att orsaka Din kommande hjärtattack!
Dock är det så att när man studerat ett antal veckobrev landar man i den uppfattningen att det är helt åt fanders att ha stillastående och parkerade bussar på SöT. Det tillhör en förgången tid..inte modern kollektivtrafik, och vilket kaos det skapar, helt i onödan.


Är det någon som gjort följande test: Du bestämmer Dig för att stanna hemma två veckor från jobbet! Du behöver fundera på hur viktig kugge Du egentligen är i maskineriet! Vad händer? Ingenting...allt rullar på precis som vanligt och inte ett enda omlopp ställs in...Vad blev Din slutsats? Kunde just tro det. Hade Du verkligen väntat Dig något annat resultat...?


MrBanco skulle bra gärna vilja veta - i kronor och öre - hur mycket dessa tjusiga busskurer kostar att laga per vecka!? Han vill också veta hur mycket man hade sparat av skattemedel om man bibehållet de äldre i betong som var ett helvete att slå sönder. Dessa nya i glas och aluminium är ju ingen sport... faan man hinner ju hur många som helst på en natt!


Apropå nätter så skall vi nu se upp för den okända ?? sömndöden. Bussar med trötta förare är rullande dödsfällor, men i praktiken görs inget för att ändra på den saken och orsaken stavas som i alla andra sammanhang pengar. Jämfört med pengar är ett människoliv inte värt någonting. Människoliv är ingen bristvara. VTI i Linköping forskar just kring trötthetsrelaterade olyckor. Det är otrevligt många som har en koppling till brist på sömn, men ekonomi och av det följande ointresse gör att man inte kommer någon vart i dessa frågor. De nu avslutade avtalsförhandlingarna skulle kunna dra ett stå till stacken..... den som lever får väl se hur det artar sig. I vart fall har ett nytt avtal tvåårigt avtal slutits. Det talas om blygsamma löneökningar och att ramtiden krymper med en ynka halvtimma samt nått om förbättrad dygnsvila (kan det varit ramtiden?) ...dock inga detaljer om den verkliga innebörden. I svepande formuleringar sägs det att det skall ge bättre arbetsvillkor.. låt oss avvakta VERKLIGHETEN. Det antyddes däremot inget om att delade tjänster skall bli betydligt dyrare för arbetsgivaren, så dom lär alltså bli kvar...Ändå är tröttheten ett växande trafiksäkerhetsproblem. Man talar vitt och brett om nykterhet, droger, bussbälten för alla, höga hastigheter men icke ett ljud om trötthet, som är betydligt farligare än exempelvis alkohol. Om man i de nu avslutade avtalsförhandlingarna menat allvar med att trötthet är ett problem hade det varit behandlat. Jag minns en internationell kampanj för ett antal år sedan som Kommunal i Sverige deltog i, men man drog uppenbarligen inga slutsatser av det man själv gick ut med. Tyvärr är det så att olyckor med trötthet som orsak ofta blir otrevliga och får allvarliga konsekvenser.
En annan sak som man aldrig hör något om är att en trött men vaken bussförare är livsfarlig för sig själv, sina passagerare och sin omgivning. Dessutom är han en usel bussförare. VTI har också kommit fram till att yrkesförare ofta kör på tider då de borde ligga hemma och sova. Så lägger vi till begreppet sömnapné och orten Arboga och den kopplingen är kristallklar.


Att vår stadsminister håller fast vid tanken på biobränsle i en tid då biobränsle orsakar höjda matpriserna är väl inget att säga om. Jordbruket är subventionerat på stora delar av vårt runda klot och vi i den rikare delen av världen behöver en ny energikälla, så vad betyder väl lite kravaller och ökad svält mot att vi får en ökad produktion av E85! Fast å andra sidan har vi en hel del bönder som får bidrag för att INTE odla på sin mark och dessa bönder kan väl få odla biobränslegröda...snälla EU låt dom ber MrBanco - jättekänd gnällspik!



Ville bara påminna de strejkande sjuksköterskorna att deras finska kollegor helt unisont sa upp sig och skaffade sig andra bättre betalda jobb... sug på den! Jag fattar inte varför man skall krusa dem som inte vill ha er och inte tycker att Ert arbete är värt något ens i relation till utbildningskraven. Nej byt jobb....Fast se upp med USA, dom är för det första inte speciellt demokratiska för där finns bara en gud - pengar. Sedan vill dom inte ens följa sina egna lagar. Nej i USA är tortyr legalt det har dess nuvarande president sett till. Ändamålet helgar medlen i det pengadyrkande USA.






Buzznet :

2 kommentarer:

Svemicke sa...

Trots detta stora missnöje med MrBanco väljer de ändå att göra återkommande besök på bloggen och insupa vad som skrivs. Det är en ekvation jag inte riktigt får ihop.

Ja ja, "det är synd om människan".

Anonym sa...

Jag gillar din blogg, du beskriver verkligheten precis som den är för en busschaufför.

Jag har själv arbeta inom branchen dock bara 4 år och känner igen mig i situationer som du beskriver.

Connex va helt ok men sen blev det Swebus och då barkade hvetet loss.