24 april 2008

Torsdagen den 24 April 2008


Vattenläcka vid sjukhuset i Borås och vår trafikledning upphörde plötsligt att fungera för alla utom bussarna som skulle ta sig runt vattenläckan. Om man skall tro killen som satt där så är bussförarna i Borås så djävla korkade att varje individuell förare behövde lotsning varje gång sjukhuset skulle passeras - låter inte speciellt troligt att dom som kör i Borås skulle vara i behov att denna specialservice.
Så man har anledning att undra om trafikledningen ENBART är till för stadsbusstrafiken, men det är kanske precis så det är.


ICA Maxi har tydligen öppnat nån ny butik i Borås och då har man tydligen ändrat linjesträckningen på någon busslinje och då har några Boråsare blivit skitsura för att man gjort det. Verkar rätt typiskt.
Nu skall dom tydligen ge sig på bron på nya riksväg 27 under tiden 5 maj till 23 juni, så bussarna får dra genom Gånghester/Målsryd under nästan 2 månader och dras med lite släpande tider i Lockryd.
Turistbussarna fortsätter att blockera linjebusshållplatserna på Resecentrum och deras resenärer utnyttjar bussterminalen. Dessutom skall tydligen linje 100 & linje 450 samsas om ett hållplatsläge.
Måste säga att det förefaller som man inte gjorde nya Resecentrum tillräckligt flexibelt för att klara en ökande busstrafik. Dessutom är det extremt dåligt med uppställningsplatser för bussar som inte är i trafik och som har sitt uppehåll vid Resecentum.....


Såg ett exemplar av de nya Scaniabussarna idag...verkar dyrt att köra med dubbelbemanning på dom (fast det är socialt trevligt) :-)
För oss människor är social status extremt viktigt fast det gäller inte bussförare förstås.


På den bussen jag körde idag hängde en död AC-reglering i en platt plastig bandkabel...Någon hade tydligen pillat bort den från resten av panelen (som även den var lös). Tydligen håller dessa vagnar på att upplösas i mindre delar. Go-and-stop-bussen hade bestämt sig för att det nu var dags för stop igen. Det är nog inte för mycket sagt om man tycker att den börjar bli lite av en plåga. En landsvägsbuss som tvärstannar och vägrar gå lite var som helst är inte speciellt pålitlig att köra runt i.


Det måste vara rejält nyttigt att åka kollektivt jämfört med att åka bil från dörr till dörr. Tänk bara så mycket nyttig smygmotion man får eller vardagsmotion om det ordet känns bättre. Man slipper lägga ut dyra pengar på att gå på gym dessutom - en ren besparing. Vi bör komma upp i mer än 10.000 steg per dag ( och det kom jag som bussförare inte upp till idag ). Ett slag ideal torde vara ungefär 18.000 steg/dag. Vardagsmotionen är ett billigt och effektivt sätt att hålla vikten kombinerat med en varierande kost.


Och så är Bingolottos saga all...i det närmaste...TV4 gjorde en rejäl tabbe när man flyttade det programmet till TV4+ som ingen i den trogna spelpubliken har eller ens funderar på att skaffa.




Buzznet :

Inga kommentarer: