20 april 2008

Söndagen den 20 April 2008


Olja är en strategisk vara - det vill säga ett politiskt vapen i den globala maktkampen! Kan just undra vilka de övriga strategiska varorna kan...Jag vill minnas att Ryssland anser att deras gasfyndigheter är ett politiskt vapen så i praktiken är väl alla råvaror i någon mening ett politiskt vapen. Ju unikare råvara desto bättre politiskt vapen? Rätt goda argument för att köra igång tredje och fjärde världskrigen samtidigt!



Efter att ha hört olika debatter som ett resultat av Englas öde blir man ibland lite mörkrädd när man märker hur kort minne vi människor tycks ha och när man ser och hör hur politiker utnyttjar situationen till personliga fördelar som knappast gör Engla levande igen. En gång i tiden steriliserade vi kvinnor i det här landet i all välmening givetvis - siså där 50 år senare var det dags för skadestånd och en offentlig ursäkt.
Sedan tycker jag att det känns fel att media på olika sätt försöker påverka utgången i en kommande rättegång. Jag har ingen förståelse för gatans domstolar. Att man i efterhand granskar och nagelfar en dom är helt i sin ordning, men att i förväg försöka påverka ett domslut i en viss riktning känns hel fel oavsett hur grovt brottet än anses vara.




Buzznet :

Inga kommentarer: