12 april 2008

Fredagen den 11 April 2008

Veckans veckobrev anlände och jag blev lite fundersam. Man skall utbilda färdtjänstförare? Jag trodde att man i princip förlorat anbudet.... Där ser man så lite man förstår av den stora världen utanför vår lilla depå. Det tyder väl på att det skett ett visst avhopp förstår jag....
I stan har man tydligen ont om gas - den där miljövänliga produkten man skall köra stadsbussarna på - och vi som oroade oss lite när dom inte fick igång vår dieselpump. Tänk så skilda världar!
Så var det nått med program och nya trafikledare och det där var rena rama grekiskan, men det är bara konstatera att det där tillhör en helt annan värld som vi inte är delaktiga i, så veckobrevet hamnade i papperskvarnen...opps!


Kvinna kommer in i bussen med full ICA-kasse - ICA-kasse blir kass! Städande bussförare upptäcker kass ICA-kasse (tom) som ockuperar en sittplats. Tänkte dam? Troligen inte.. Undrar hur det ser ut hemma hos henne?


I vissa fall kan lite skvaller vara en krydda i tillvaron och ibland något annat. Ryktet om att företaget inte är intresserat av att lägga nytt anbud på "vårt" paket är ett kvitto på hur pass ointressant vår existens är! Deprimerande! Vi har alltså jobbat i onödan i 8 år när vårt avtal löper ut.
Ett annat rykte säger att det bara skulle finnas EN ( 1 ) sökande till tjänsten som ny trafikchef och det tycker jag verkar märkligt - så som nuvarande trafikchef framställt verkligheten så borde det stå en kö till jobbet att bli trafikchef på västsveriges bäst skötta bussföretag. Vad är det för fel på tavlan? Sedan kan man alltid önska en trafikchef med hög empatifaktor.....


Orusttrafiken vann och de lokala bussföretagen i och runt Vårgårda förlorade. Vid nästa upphandling om 3 år finns det kanske inga lokala bussföretag som lägger något anbud, men detta är givetvis ingen politisk fråga - det är bara en fråga om att utarma den lokala arbetsmarknaden något. Sedan finns det galningar som påstår att storleken inte har någon betydelse??
Detta ligger nog i samma anda som när världens bästa regering sänker skatterna och ger Akademiker mer i plånboken = personer i produktion och glömmer bort dom som byggde landet, nämligen pensionärerna = bidragsberoende individer där bäst före datumet är utgånget. I detta sammanhanget finns en annan kul grej. Förbehållsbeloppet för en 65+ är 4421:--/månaden medan det för en som inte passerat 65 är 4920:--/månaden så även här ser man ner på den äldre generationen. Hur var det nu en s-märkt politiker kallade dessa 40-talister som är på väg in i pensionsåldern? Något om parasiter på samhällskroppen och detta har världens bästa regering verkligen tagit till sig. I denna kommunen tar man lite under 2000:--/månaden = cirka 60:-/dag för att leverera något som knappt mina hundar vill äta (och dom är allätare). It's all about money sjunger man i sången....




Buzznet :

Inga kommentarer: