21 april 2008

Måndagen den 21 April 2008


Arbetsmarknadsministern avvisar a-kassekrav som innebär att handikappade och långtidssjuka som fortsatt att betala till a-kassan utan att ha rätt till försäkringen, får skylla sig själva. De får inga pengar tillbaka. Är man lite pompom i huvudet så får man skylla sig. Det är i alla fall inte Världens Bästa Regerings problem. Att några handikapporganisationer skrev till arbetsmarknadsdepartementet och begärde att långtidssjuka och personer med sjuk- och aktivitetsersättning, som fallit för femårsgränsen för a-kassan skulle få pengarna tillbaka var knappast något man tog intryck av. "Det ankommer på den enskilde (hur mentalt efterbliven denne än är) att hålla sig informerad om gällande regler. Vidare är det först när en medlem har blivit arbetslös och ansöker om arbetslöshetsersättning som en prövning görs av om denna har rätt till ersättning. Detta är en relativt omfattande juridisk prövning. Det är inte rimligt att begära att arbetslöshetskassorna ska göra denna prövning för att förhindra att personer som inte är ersättningsberättigade betalar medlemsavgift. Det är inte heller rimligt att en medlem ska få sin avgift återbetald om det efter prövning visar sig att denna inte har rätt till arbetslöshetsförsäkring". Är man lobotomerad så är man. Arbetsmarknadsdepartementet har ingen anledning att visar respekt eller empati för de personer som råkat ut för detta. Arbetsmarknadsdepartementet måste inse att när man driver igenom så stora förändringar i a-kassan med snabbtågsfart måste människor få tid att förstå villkoren. Alla dessa människor som drabbats har fortsatt att betala in till a-kassan i god tro. De trodde att de hade rätt till försäkringen. Det låter som om någon medvetet undanhållit viktig information i akt att tjäna en rejäl hacka pengar vilket ju är helt i linje med nuvarande regerings ideologiska filosofi!


Det är samma som med den pågående vårdstrejken. Man kunde inte höja lönerna hur som haver eftersom dom var så många...kul argument faktiskt och rätt korkat. Ett annat argument var att har man valt det yrket får man skylla sig själv eller helt enkelt byta yrke och det är logiskt för när det inte längre finns några sköterskor/skötare så lär lönerna stiga brant. Man blir visst betydligt mer uppskattad i både Danmark och Norge samt i England efter vad jag hört!


Detta med att handla hemma är självklart miljövänligt eftersom man inte åker långa vägar med bilen och så vidare. Fast det man handlar har åkt långa vägar och där spricker den vackra tavlan. Det finns inget närodlat kvar...Vi har inga mjölkbönder kvar och mjölken hinner bli åksjuk ett par varv innan den når våra butiker. Brödet åker massor av mil från bagerier i Tyskland & Danmark och bakas knappast här i närheten och så här kan man nagelfara vara för vara och det spricker hela tiden. Ett sätt att vara lite miljövänligare är i alla fall att ta bussen och lämna bilen hemma.
Nu ska Tranemo Kommun överge den lokala odlaren och köpa hitresta produkter. Finns det ingen marknad för lokalt odlade varor och lokalt producerade tjänster så upphör dom och sedan är det kört kan man säga. Lite av samma sak med upphandling av lokaltrafik och andra lokala tjänster, om man handlar upp dom för långt hemifrån tar man livet av det lokala näringslivet och området dör sakta men säkert ut med sjunkande grad av försörjningsmöjligheter.
Med detta i minnet är initiativ som Bondemilen en frisk fläkt som skall gynna det lokala. Fler aktiviteter av lokal karaktär stärker det lokala livet.


Detta med vita respektive svarta pengar är en i grunden rätt intressant definition. Det finns gott om tillfällen då Skattemyndighetens synsätt inte direkt stämmer med allmänhetens uppfattning. Skulle Skattemyndigheten få råda skall alla innevånare stå under ständig övervakning eftersom ALLA innevånare per definition är fuskare som försöker undvika alla former av skatteinbetalningar. Dock har jag aldrig sett någon som försökt undersöka varför det är på det viset!






Buzznet :

Inga kommentarer: