30 mars 2008

Söndagen den 30 Mars 2008


Kom Du ihåg att ställa om klockan eller kom Du en timma försent i morse? Det är alltid knepigt med sommartid mitt i vintern... Det verkar så fullständigt ologiskt!
Timanställdas otrygga anställningar skapar av naturliga skäl personer som ständigt oroar sig för hur man skall betala för morgondagen.... Inom hela EU sprider sig otyget med timanställningar. Kan det ses som ett utslag av stigande girighet?
Här finns en koppling till snacket om att bojkotta OS i Kina. Av rent handelsekonomiska orsaker kommer ingen att bojkotta ett land med en mycket stark ekonomisk utveckling som dessutom just nu är en viktig handelspartner.


Se där ja - min gamla arbetsplats, bussgaraget i Majorna, fick påhälsning och 21 av 22 bussar fick underkänt. Det var trafikpolisen som gjorde en flygande besiktning. Det som är anmärkningsvärt är att förarna på Majgaraget säger precis samma saker som andra förare hos andra bussföretag också gör nämligen att man struntar helt i bussarnas skick. Förarna skriver felrapport på felrapport på felrapport på felrapport på felrapport men om det inte rör sig om en direkt körförbudsgrej skiter man i det. Förarna på Majgaraget har aldrig kört en felfri buss och så länge skrotet rullar ska man vara glad...( känns bekant ). Majorna har den äldre vagnparken därför att man har ett äldre avtal som löper ut 2010. Där är ytterligare en grej som känns bekant. Söndriga lampor, värme som inte går att reglera är fel som inte åtgärdas. Vissa feltyper prioriteras helt enkelt bort. Det är därför - kära trafikchef - som man till sist tejpar över vissa varningslampor. Feltypen är bortprioriterad. I ett äldre avtal får bussarna vara 12 år medan åldern är 10 år i nyare avtal.


Hur är det nu med bäst före? På mjölkpaketet står det tydligt, men det gör det inte på människor! Nu skall tydligen åldersdiskriminering införas i Sverige. I detta land anses det onormalt att åldras. Nuvarande förbud mot så kallad åldersdiskriminering gäller enbart arbetslivet och där fungerar den inte.
Vårt land är uppbyggt kring unga, rörliga och friska personer med körkort och bil. Butiker stänger, banken och posten drar ner sin service på orten, AF & FK flyttar till storstaden och så vidare....Allt skall skötas via datorer och de äldre som inte fixar detta med datorer eller för den delen digitalTV ställs bara brutalt utanför....
Man är aktiv i föreningslivet och sitter som ordförande i den lokala partiföreningen och alla ringer och det är full fart hela tiden. Så en dag slår den till - stroke eller skov eller vad det nu kan vara. Du är utslagen. Din rörselseförmåga blev kraftigt nedsatt. Ditt tal blev plötsligt sluddrigt. Du blev avtackad av partiföreningen, trots att Du aldrig begärt utträde. Du blev utesluten från föreningslivet eftersom Du inte längre är en nyttig idiot. Du blir isolerad! Ditt BÄST FÖRE DATUM är passerat. Här är det egentligen inte frågan om åldersdiskriminering utan mer om annan typ av mobbing mixat med en total brist på empati.


I Halland åkte en hel drös med fortkörare fast under påskhelgen. Det verkar som trafiklagstiftningen är den lag som vi svenskar verkligen skiter i. Den gäller inte oss så den sätter vi oss över. Eftersom trafiklagstiftningens syfte är att skapa umgängesregler i trafiken så är det lite trist när stora grupper anser sig stå utanför eller möjligen ovanför dessa umgängesregler. För ni skall veta att polisen har betydligt viktigare saker för sig än att kolla att Du följer trafikreglerna. Dom måste kolla upp medeltida - 700 år gamla konstruktioner - kastmaskiner. Har Du inte vapenlicens för prylen som kastar potatis, meloner och mangofrukt så får Du inte ha den....


Hur var det nu med passageraren som gav busschaffisen en örfil då han avvisades från bussen? Jo chauffören fick syn på typen igen och larmade polisen som till allas förvåning dök upp och grep personen, men släpptes senare...kanske kanske blir det åtal för våld mot tjänsteman.


Häromdagen hörde jag några fackpampar som troligen rätt så rättmätigt förundrade sig över våra företagsledares löneutveckling i förhållande till de anställdas. Nu är detta två helt skilda världar och det hör liksom till att fackpamparna går ut och gnäller offentligt om dessa direktörslöner. Samma fackpamp satt någon månad tidigare i styrelsesammanträde och beslutade om samme företagsledares höga lönepåslag utan att knorra det minsta. Fackpampen sitter med andra ord på mer än en stol.
Så skall inte hyresrätter vara handelsvara och utsatta för spekulationer även om ägaren råkar vara ett fackförbund som samtidigt! Fast nu vill (S) ge oss äldre mer makt att bestämma över vår egen vardag, så dom vill inte ge oss någon verklig makt med andra ord. Lilla Linnea lär sig samtidigt att aktiviera de där underliga folket som går under samlingsnamet 'de äldre'.


Nu skall karlarna lära sig att klä sig som tjejerna av damerna. Det kvinnliga, missklädsamma sättet att klä sig, skall nu överföras till det andra könet också... tror jag skiter i detta......


Nu är det strid om drogmarknaden för nu slåss riskkapitalbolagen om statliga Vin & Sprit. Nu är det något som heter Absolut Vodka som skall säljas dyrt och sedan se till att antalet alkolister ökar i världen, bara inte i Sverige där vi har ett statligt monopol vid namn Systembolaget.


Ett av de mest ekologiska drivmedlen som driver Borås Lokaltrafik tycks vara skitsnack.. Skitsnack om kollegor och fd kollegor.... fast det är väl så i högre eller mindre grad på alla större företag av någon anledning. Fast jag upplever det som trist och lite fantasilöst.
En annan idé som skulle verka positivt på miljön är att köra med längre lastbilar (i Göteborg kör man redan med längre bussar) som alltså tar mer gods per resa. Är inte detta idén bakom tåg?




Buzznet :

Inga kommentarer: