16 mars 2008

Söndagen den 16 mars 2008

Har man ledigt så har man och då får man koppla av...även från bloggandet och ur min synvinkel gick melodifestivalspektaklet åt pipsvängen....


Här kommer i alla fall några bilder från verkligheten.




Dom höll på att reparera Aplaredsmotet...då såg det ut så här i centrum....




Brist på sysselsättning eller vad...?




Här är det absolut nått fel i lilla huvudet....!!!



Dags att städa i alla klipp etc
Och då kommer jag ihåg TV-serien Kungamords två avslutande avsnitt där begreppet hedersmord fladdrade förbi. För en tid sedan ville Sveriges Muslimska Förbund införa speciell lagstiftning för muslimer i Sverige. Knappast ett steg på vägen mot samlevnad i ett samhälle. Sedan vill givetvis andra grupper också ha särlagstiftning. Jag vill inte ens gissa vart vi hamnar i slutfasen...
Som ett eko från TV-serien ovan vill (S) ge äldre rätt till trygghetsboende...?? Missade dom helt detta under sitt låånga regeringsinnehav? Fast ordförande G Persson fick i alla fall ett rejält trygghetsboende.


En kollega kämpar för att få tillbaka sitt busskort medans lagen tydligen skärps efter 1 maj i år. En notis säger att det skall bli svårare att återfå återkallat körkort om man åkt dit på rattfylla. Den som är alkoholist ska inte ha körkort och den som har ADHD skall också motionera i framtiden.


Alla som har tänkt att åka buss från mindre orter har noterat att det är svårt till omöjligt. Menar man allvar med miljömål så måste man förbättra och inte avveckla trafiken på landsbygden....vi har hört den visan förr från olika delar av regionen.
Samtidigt som trafiken på landsbygden gradvis tunnas ut så förtätas den i Göteborg. Vill man vara elak kan man påstå att landsbygden får betala för den utökade trafiken i Göteborg. Det står i alla fall att ytterligare glesbygdslinjer läggs ner. Nu blir det 8 minuterstrafik istället för 10. 12 blir 10 minuter och så vidare. De nya spårvagnarna och de tvåledade stombussarna har skapat ökad kapacitet i Göteborg. Pga att det inte går att få in mer pendeltåg mellan Borås & Göteborg utökas antalet bussturer rejält...se nedan.


På Tjörn & Orust har man tydligen ett tvivelaktigt rekord med mest förstörda hastighetskamror. Rent allmänt tycks det vara så att flest förstörda kamror finns längs västkusten, runt Huvudstaden och i Dalarna av alla ställen. Med de nya kamrorna på bilsläp kan det bli riktigt intressant att se hur många som tar släpet med sig???? Frågan är om det är hygglig kvalitet på kamrorna? Finns det en eftermarknad?


Västtrafik tror på bättre betalmoral med fler razzior och det kan kanske vara korrekt. Razziorna kostar dock mer än dom tar in i nuläget men på lång sikt vet man ju inte förrän man gått i 'mål'. Frågan är väl om inte konduktören på spårvagnen borde återinföras. Både som en kontroll och garant för trivsel och mindre klotter. (Ja jag vet att det är en käpphäst). Samtidigt skall bussturerna mellan Borås och Göteborg förtätas ytterligare. Jag kan nog tänka mig att såväl arbetspendlingen som utbytet mellan högskolorna ligger bakom. Låter i vart fall positivt!


Arbetsgivaren förstår inte att tillvarata de anställdas kunskaper. Ibland blir gamla nyheter åter nyheter. Denna gången är det akademiker som beklagar sig. Fast jag känner tidningsbud med fil kand och fd jurister som kör buss. "Jag tror det här problemet med kvalificerade människor i Sverige som så att säga 'blivit över' beror på stelhet i systemet." Å andra sidan finns det dom som hävdar att bussförare är en marginaliserad och mobbad yrkesgrupp.


"Hajen" kan tydligen ha egna idéer mellan varven! I ena sekunden visar den en felkod för att i nästa stund säga att samma kort redan är registrerat.


Artikeln om skolbarn med sändare var intressant. Ett tekniskt nytänkande inom skolbusstrafiken innebär att barnen bär på en slags satelitsändare som gör att dom loggas in och ur skolbussen och där tid och plats registreras. Ytterligare ett steg i kontrollsamhället kan tyckas, men samtidigt en förbättrad säkerhet för skolbarnen. Mackapären säger till när och var eleven skall gå av eller att här skall elever gå på. Dessa superskolbussar har förutom dator som snackar med barnens satelitsändare också backkamror, instegskamror, underglidningsskydd och bältesvarnare samt yttre högtalare.


Dålig kommunikation kostar sägs det och det gör dålig service också och om den dåliga servicen har sitt ursprung i dålig kommunikation är det illa. Det gäller för servicegivaren att vara focuserad. Fast en kärnfråga i mänsklig kommunikation är att kvinnor och män kommunicerar olika - ingen jämställdhet där inte.
Detta leder till frågeställningen om nyckeln till jobb och samlevnad är just språk och kommunikation. Jag tror det! Sverige tror det inte eftersom SFI inte fungerar och eftersom skolundervisningen i Svenska inte fungerar. Jag kan gott tänka mig att man skall ställa minimikrav på språkkunskaper för att påskynda samlevnaden mellan olika människor - jag menar kan dom inte kommunicera med varandra kan dom aldrig närma sig varandra.




Buzznet :

Inga kommentarer: