26 mars 2008

Onsdagen den 26 Mars 2008


En riktig busschaufför....


-- fryser inte vid futtiga minus 10 grader i bussen.
-- behöver inga backspeglar, han kör på frihand.
-- behöver inga löjliga solskydd.
-- kör vidare med en buss som tjuvstannar hela tiden.
-- vet när en passagerare vill gå av mellan två hållplatser.
-- känner på sig att en passagerare vill gå av trots att denne inte tryckt på stannasignalen.
-- kan blixtsnabbt säga vad priset är på frågan: Vad kostar det? (Ingen hållplats angiven alltså).
-- håller tidtabellen i ALLA typer av väder, såväl vid blixthalka som snöstorm....
-- skall ta med passagerare som leker kurragömma på hållplatsen.


Fel i veckobrev och en del annat


I veckobrevet stod det att det inte skulle vara några problem att redovisa på depå denna veckan trots semestrar - det var inte sant. Veckobrevets information var icke korrekt.


Jag hörde ett rykte som sa att 400 BL-förare sökt sommarjobb på Swebuss i Halland, men jag misstänker att det rör sig om förtal - även om själva tanken är smått roande.


Det verkar som vår hårt arbetande depåchef jobbat natt till idag och då kan man tycka att sådan info är värdefull att veta i förväg så att man inte onödigt stör den som behöver sova. Det är lite svårt att visa hänsyn om det föreligger brist på information. Vi kan ju inte ringa kontaktombudet för han har ju semester.
För övrigt tycker jag att han vid nästa besök hos oss rensar anslagstavlorna från icke aktuell information så det blir lätt att se ny information med bara en blick. Nu är det lite mycket på en gång.


Som en stillsam anmärkning till den tragiska olyckan på Södra Torget känner jag att det är beklämmande med alla dessa politiska bekännelser "under galgen" som i sista ändan ändå bara blir ett politiskt korrekt uttalande och inget mer.


För de som läst dagens exemplar av Metro Borås vet att sådana som jag lever oerhört farligt. Vi uttrycker åsikter offentligt och ödelägger på så vis alla möjligheter till att byta jobb och vi riskerar givetvis att få sparken först hos den arbetsgivare vi har. Det är närmast brottsligt att ha en åsikt och om man råkar ha en åsikt som vid något tillfälle ens antyder att ens arbetsgivare skulle göra något som är mindre bra - är man troligen kriminell och livsfarlig. Arbetsgivare i allmänhet verkar förorda diktatur. Det finns till och med speciella personundersökningsföretag som tex Proffice, Look Closer och många andra som är specialiserade på att bland annat söka all tänkbar information Du råkar lämnat efter Dig på nätet.


En fråga till eventuella bloggläsare: Om Du blir sjuk en längre tid eller wabbar länge av någon orsak eller går ner på deltid kommer Du kanske att notera hur lite saknad Du egentligen är. Det står en kö av personer som blixtsnabbt fyller upp det tomrum som Du råkar lämna och Du kanske märker hur oviktig Du egentligen är i organisationen och hur pass ersättningsbar Du är.
Det kan vara rätt kul att få andras reaktioner och iakttagelser i liknande situationer. Skriv till mrbanco@tele2.se




Buzznet :

Inga kommentarer: