12 mars 2008

Onsdagen den 12 mars 2008


Diskriminerad


Nu är det dax för DO att ingripa. Här ville jag köpa en vanlig kostym till ett kommande bröllop men hittar bara klänningar, klänningar och ännu fler damkläder. Herrkläder för en tynande tillvaro i ett instängt hörn av verkligheten. TV, Radio, Press behandlar, kommenterar och marknadsför dam-mode, det bloggas om dam-mode, make-up och nagellacker, hårfärger, skönhetsoperationer och så vidare och så vidare....
....men en simpel kostym gick inte att hitta så där utan vidare...
Detta är ett solklart fall för DiskrimineringsOmbudsmannen. Det skall vara jämnställt även på detta området så klart.




Den vanliga smörjan


För övrigt är allt som vanligt. Polska långtradare felparkerar för att sova en stund. Det vimlar av privatbilar på Resecentrum i Borås. Det finns en upplevd skillnad mellan stadsbussar och regionbussar på regionlinjer och det är ljusår i kvalitetsskillnad mellan våra bussar och de underentreprenörer som kör samma sträckning. Skyltar som ät inte i bussen är det ingen som fattar innebörden av. Bussen är iskall när man tar den på morgonen pga att systemet inte fungerar och defrosterreglagen fungerar aldrig och man skriver felrapport på felrapport på felrapport på.... men det förändrar ingenting.
Vi skulle enligt något mötesprotokoll inte ha vagnar utan färdskrivare på depån och det första som händer är att vi har 2-3 vagnar UTAN färdskrivare. Vem har anledning att bry sig om vad som överenskoms på ett sådant möte där ena eller andra parten bokstavligt talat skiter i det som sagts.


BL slår sig för bröstet med sina Alkolås på depå och det skall bli intressant och se hur stort avstånd det är mellan teori & verklighet. Västtrafik stoppar försäljningen av områdesladdningar på bussarna inom Borås Kommun...Hur smart är det? Vi har ju våra laddningar kvar och får ännu större kassor eftersom kunderna går till oss istället. Dock måste påpekas att utvecklingen är på väg åt rätt håll...och jag väntar på den dagen på kassan försvinner helt. Om jag fattat saken rätt blir det verklighet på bussarna i Göteborg inom kort.
Västtrafiks "info" om flerkommunsladdning i ny tappning har visst inte riktigt trängt fram....Det lite märkliga är att det ännu INTE kommit fram någon som helst information till förarna om de nya menyerna i Hajen, men vi skall ändå informera kunden???? Det fattas en bit här!


I Västtrafiks publikation Strålkastaren finns en liten artikel med rubriken Viktigt med bra urval till bussförarutbildningen och den är ett rent önsketänkande och motsägelsefull. Först står det bra urval och sedan bristyrkesutbildning. Det går inte ihop! Det verkar också som arbetstiderna och det långa delade passen börjar ge utslag. Bristen på förare börjar bli kännbar... och det är väl tur att Borås är en stad med högskola. En viss % av de studerande försörjer sig som timanställad under studieåren och drar sedan vidare.
På baksidan av Strålkastaren hittar man Dagboken där den stolta föraren berättar om sin 12-timmarsdag...??? Ur led är tiden, för inne i samma tidning klagar man på långa arbetspass.... Ja ja...
Vi kan väl bara hoppas på att SMS-biljetterna införs på 'vårt' linjenät också för det vore en fördel....






Buzznet :

1 kommentar:

Anonym sa...

Har skrivarlusten tagit slut?