26 april 2007

Torsdagen den 26 april 2007

Vår i luften


Vi har vår i luften - vart har Du din? Har Du en förstående frögurka hemma?

Fåglarna sjunger så underbart. Svalorna som bor under garagetaket ovanför bussarna har fullt upp nu på våren. Garageplan är lika rörig och full med skrot som den alltid varit. Här existerar ingen miljövård, bara skrot och gamla bildäck.
På vägen mot Älvsered klär vitsipporna in sluttningarna i sköna vita färger och maskrosorna börjar fylla vägkanterna med den gula färgen.

Trots all denna naturliga skönhet är Sverige sämst på att ta tillvara på den äldre arbetskraften i jämförelse med 24 andra länder - bäst var faktiskt Singapor så det är väl dit man skall flytta härnäst - fast det går nog inte för redan igår snodde dom alla pensionspengarna till att underhålla och bygga ut vägnätet.

Enligt egna observationer och andras uttalanden så favoriserar trafikplaneringen Tranemo på bekostnad av Svenljunga - orsaken skulle enligt rykten vara att jag var så otroligt gnällig... Det är alltid kul när korten kommer på bordet.

Detta med SMS-biljetters prissättning förstår jag mig nog inte på. 10% gör att en biljett för 20:-- (=kontantpris) istället kostar 18:-- plus samtalsavgiften. Så det kan aldrig bli 10% rabatt egentligen.
Samma sträcka med ett Värdekort ger en rabatt på 27,5 % och inga SMS-avgifter.

Upphittad plånböcker har återförts till respektive borttappare....(ordvits).

Annulering av "Hajen"kort är tydligen inte så lätt som man inbillar sig. Ibland fungerar ingenting enligt handboken. Då får man 'rita' ihop en blankett och skicka till Västtrafiks Fax i Stockholm (??)

Sedan är det så att vissa i företagsledningen envisas med att skicka oss information i ett format som vi inte har i vår företagsdator och som inte heller finns några 'fria' program att öppna dessa filer med. Det är faktiskt så att endast originalprogrammet Publisher kan öppna dessa filer. Så antingen får man fixa en kopia av programmet så att vi kan uppgradera datorn eller så får dom skapa dessa Trafikinformationsfiler i ett format som alla kan öppna.

I går kväll var det till att åter färga håret på hustrun......


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: