10 april 2007

Tisdagen den 10 april 2007

Smart insändare


I BT stod en jättebra insändare där resenären undrade om bussföraren, som talade i radion, klagade på dagisbarn eller gymnasieelever? I vart fall var det barn som endast skall åka buss i målsmans sällskap. Jättebra idé!
För det är ju varken rektor, lärare eller vi bussförare som skall lära dessa ungdomar hur man uppför sig, det är föräldrarnas uppgift säger insändaren. Och passar inte skorna så tar man ifrån dessa elever busskortet så får dom väl traska hem istället.
Jag ser väl egentligen bara ett stort fel i denna mammas idéer och det är att eftersom båda föräldrarna jobbar heltid har dom inte tid att uppfostra barnen också - dom har ju fullt upp med att förse dom med senaste mobiltelefonen och dyra märkeskläder. Dessutom vet man inte hur många krossade skyltfönster och nedklottrade husväggar det skulle bli om dom skulle behöva GÅ hem.

GBG Metro


I Metro i Göteborg har tydligen Västtrafik en egen annonssida då och då som heter Pling! Den skall då påverka göteborgarna att åka med allmänna kommunikationer (kollektivtrafik håller på att bli ett fult ord). Man talar om att höjd status skall få fler att åka. Jag misstänker att man skall döpa om begreppet från kollektivtrafik - åka kommunalt - ta socialsnöret - till något finare. Bilen har ju en hög status -- en buss eller en spårvagn har väl ingen status alls (och därav följer att de som framför dessa underliga tingestar som alltid tycks vara ivägen för högstatusbilisterna inte heller har någon status). Fler avgångar och bättre bussar är receptet, det låter som ljuv musik. I andra länder ger man bussen företräde i alla lägen, här gör vi tvärt om....fattar inte varför. När bussen i alla lägen kommer fram FÖRE bilisten åker statusen upp för offentlig kommunikation eller smart logistik som det borde heta. Med företräde överallt i alla lägen ökar ju snabbheten med automatik.

Monoräls i luften


Borås skulle ju egentligen inte ha några bussar inne i staden. Redan stadsmotorvägen visade ju vägen... Vi bygger ett brett enkelspår ett bit ovanför vägnätet där vagnar kan blåsa på rätt fort utan risk för varesig bilister eller fotgängare. Snacka om snabbtrafik i och kring staden. Dalsjöfors - Borås på 10 minuter...bilisterna kan slänga sig i väggen. Nåja än är det inte för sent och med ny smart byggteknik går det både snabbt och hyggligt prisvärt att bygga. Eldrift gör att det inte blir några utsläpp överhuvudtaget. Sedan kan vi snacka miljöbilar tills käkarna går ur led.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: