06 april 2007

Långfredagen den 6 april 2007

Pendeltåg


Eftersom busstrafiken mellan Svenljunga och Borås ständigt brottas med förseningar och trafikstörningar har Regionen nu gett Västtrafik order om att bygga en pendeltågsbana mellan de båda orterna. Man skall i görligaste mån utnyttja den gamla banvallen. Från Hillared skall man bygga dubbelspår in till Borås. Alla tecken tyder på att resandet kommer att öka framöver, och att en ökad rörlighet skapar fler jobb och bättre ekonomi. Ju större arbetsmarknad som finns tillgänglig desto lättare är det att hitta ett nytt och bättre arbete. Den ekonomiska tillväxten blir också större om den tillgängliga arbetsmarknaden är större.
Det kommer att bli hållplatser vid Stationshuset i Svenljunga, vid Sexdrega, Lockryd, Hillared samt vid Resecentrum i Borås.
På sikt kommer även Tranemo att anslutas i Svenljunga. Även här skall den gamla banvallen utnyttjas. Det kommer att bli vuxenpoäng på att åka tåg till jobbet.

Personalen


Eftersom vi generellt sett har alla friska och krya så har alla våra timanställda nu sökt sig till andra arbetsuppgifter. Självklart säger dom genast upp sig och börjar arbeta på timma så snart vi behöver dom.
Någon boråsförare sitter hemma och käkar frukost på arbetstid -- kallas för löneförmån (?) eller var det missuppfattning....

Alla skall sitta ner


Tyvärr kom aldrig linje 303 från Länghem fram till Borås Resecentrum på utsatt tid. Redan i Hillared krånglade det till sig då en påstigande passagerare träffade en bekant på bussen och ställde sig i mittgången för att återuppliva gamla minnen. Avgång cirka 7 MINUTER försenad. Så mycket bättre blev det inte i Lockryd. Uppe vid Grändvägen stod en skolklass där ALLA elever skulle kliva på samtidigt - 10 minuer gick åt innan man kom på att det går fortare att gå på en och en. Väl i Aplared var vägen så dålig att maxhastigheten endast kunde bli 10 km/tim. Man lyckades ta sig till Målsryd där faster Agnes struttade på med käpp och allt.. självklart skulle hon sitta längst bak så där gick ungefär 3 minuter till. Nere i Gånghester skulle faster Agnes av igen och då gick det ytterligare 2 minuter. Vi ber om ursäkt att vi inte kunde hålla tidtabellen....

Depåerna


Om omorganisationen av depåerna vet vi inte ett dyft, och någon janne att få reda på mer verkar just nu svårt.

Tider


Borås Resecentrum stänger under påskhelgen redan klockan 20:00 (vanligtvis klockan 23:00). Detta är givetvis ett led i den ökande servicen. Busstrafiken ställer givetvis in all trafik efter klockan 20:00 så att passagerarna inte skall behöva stå ute och frysa.
Följande meddelande från Västtrafik lyckades vi snappa upp: "För att maximera vår service håller vi nu Borås Resecentrum stängt dygnet runt och avvecklar all busstrafik därifrån."

Påsk


En mycket överreklamerad högtid, jag har då inte märkt någon skillnad. Vi jobbar som vanligt och kör antingen lördagsturlista eller söndagsturlista. Fattar inte allt smack om ledighet och köpfesthelg. Nu hade vi ju inga muslimer eller hinduer anställda som kunde ta dessa pass så vi var tvungna att köra själva.

Kan meddela att kyrkogårdar är ett dött ställe. Ingen plats man direkt längtar till.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

1 kommentar:

Anonym sa...

En uppfriskande syrlig blogg idag.