25 april 2007

Onsdagen den 25 april 2007

Betraktelser


Vi har haft några duktiga förare från BoråsDepån till hjälp, men jag har också blivit lite förvånads när man tycker att vissa passager på våra linjer är trånga och svårmanövrerade - vi har inte ens tänkt på den saken. Att våra gäster tycker att vår garagegård är rörig och oförutsägbar så kan vi bara hålla med, men det blir en vana att kryssa mellan personbilsförare utan hjärna, lastbilar som parkeras lite hur som helst, lastmaskiner, lösflak och vanligt skrot och bildäck på rymmen. Man blir förvisso hemmablind till sist.

Nere i Holsljunga är det illa ställt med säkerhetstänkandet hos de skolelever som skall korsa länsväg 154. Att man vid gångbanan satt upp räcken för att bromsa upp både springande och cyklande har ingen ens reflekterat över, utan man blåser på bredvid hindren och kommer på så sätt farande från ett rätt skymt läge för bilisterna, ljussignalerna är inte heller något man respekterar.

Sloganförslag: Vi ställer upp i alla väder - Din Lokaltrafik!

Det heter ju alltid att kunden har rätt, men om detta skulle vara sant vore det rätt trist. Hos många teleoperatörer har man vänt på begreppet: Kunden har alltid fel.
I detta sammanhang hade någon chaufför nekat en 'person' i heltäckande dräkt - en så kallad burka att gå ombord på bussen eftersom han ansåg att det stred mot förbudet att dölja sin identitet. Han blev givetvis omgående avstängd från vidare tjänst medan någon typ av utredning pågår. Konsekventa är vi inte i detta land. Det är kanske dags att köra buss med hjälm och tonat visir. Sikten blir precis lika bra och passagerarna kan aldrig se vem som kör.... Nu är det väl ändå dags att sätta ner foten.

Senaste veckobrevet innehöll viss "depåinformation" som nog får betraktas som icke-information eftersom den nog skapade fler frågor och besvarade ingen fråga - det är skickligt. Det handlade i vart fall om något så simpelt som vatten och avlopp på ett hyrt kontor...

Vår kära planeringsavdelning har tydligen planerat bort sig själva för den har upphört att fungera för tillfället. Ett kul exempel på detta är när man ringer dit på måndagen och systemet säger att "personen ni söker återkommer den 23 april". Man hajar till och undrar sedan om det inte möjligen är den 23 april idag???? Svara gjorde det aldrig. Två dagar senare var vederbörande på möte enligt samma system. Röstbrevlådan är det tydligen ingen som lyssnar av.

Nu läste jag ett förslag om att våra pensionspengar skall gå till att bygga vägar. Bilskatter, bensinskatt och alla andra pålagor på bilismen går uppenbarligen till helt andra saker eftersom man tycker att man skall ta till våra pensionspengar och börja med betalvägar. Jag börjar känna mig grundlurad - fast det blev vi nog redan när vi fick köpa Teliaaktier för fantasisummor - ett företag vi både skattevägen och avgiftsvägen varit med och byggt upp. Man har mycket att lära om konsten att ta betalt för samma vara/tjänst flera gånger.

Galenskaparna


Tro 'pelle' att eu-politikern Cecilia Malmström inte vill bli partiledare - sicken lönesänkning det skulle innebära.

Och Byggnads fortsätter på sin diktaturlinje. Ingen skall komma och arbeta utan att dom skall ha kontroll, skit samma om dom är medlem eller inte. Nu skall arbetsgivarna tvingas redovisa även icke fackanslutna byggjobbare med ALLA uppgifter. Inte bara lön utan även personnummer, skostorlek etc,,, Snacka om ett gäng med kontrollbehov utöver det normala.
Fast alla tecken tyder på att antalet medlemmar i fackföreningarna stadigt sjunker. Nu vill SIF och HTF gå ihop och det är väl tveksamt om det gynnar de få medlemmarna. Att de gynnar de båda föreningarna råder det ingen tvekan om.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: