10 april 2007

Annandag Påsk 9 april 2007

Busskörvägar


På grund av den ökade efterfrågan på bussförbindelse mellan orterna Svenljunga och Tranemo har man ifrån de båda kommunernas sida nu beslutat göra iordning den gamla banvallen till busskörfält där bussen oberoende av biltrafik och annat kan susa fram i hög fart mellan de båda orterna.
För att slippa förare kommer den gamla banvallen att förses med nedgrävd körinformation och bussen med rörelsesensorer. Biljetter kommer att kunna köpas i en automat ombord på bussen. Kommunerna tyckte att förarkostnaden var på tok för hög så de bygger om fd dieselbussar till eldrift - för miljöns skull, kommer att vara förarlösa. Från kommunernas sida vill man på alla sätt automatisera för att slippa ha personal anställd eftersom man kommit på att personal är den i särklass dyraste kostnaden i kommunernas budget. De nya/gamla bussarna behövs för den ökade arbetspendlingen då kommuninnevånarna inte längre kan räkna med arbete i den egna kommunen.

Jo tack


..påsken har varit lugn. Det har snöat vareviga kväll/natt och det har gjort att väglaget tidvis varit lurigt. Annars har det varit få kunder som utnyttjat kollektivtrafiken under helgen - tyvärr. Påsken är ändå en sådan där helg som bara ligger ivägen i dagens religionsfria samhälle. Lika bra att stryka den ur almanackan och öka produktiviteten. Vår nya finansminister vill ju effektivitetsmäta oss så att vi arbetar optimalt (han själv och polarna undantagna).

För övrigt


så har hustrun hunnit fylla nåt år till och vår dotter var visst här (hon sov i alla här för det mesta) och bilen var oftast borta..:-)... Förarcertifieringarna fyller snart två månader - men å andra sidan är det ingen som saknar dom. Vi har två reservbussar - på totalt 5 vagnar. 40 % vagnfel med andra ord. Skoleleverna i Svenljunga har påsklov kommande vecka så det lär bli riktigt lugnt och skönt de närmaste 4 dagarna. Däremot går man i skolan i Borås - så en och annan pendlande gymnasieelev lär vi se.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: