31 augusti 2011

Onsdagen den 31 augusti 2011

Bo: Visst är poliser smarta?
Roy: Vad får Dig att tro det?
Bo: Står ett helt gäng vid en småskola med dragna vapen.. ungarna gjorde nästan i brallan när dom skulle gå hem. Poliserna skrämde skiten ur dom.
Roy: Ett nytt inslag i polisens kampanj för att återfå allmänhetens förtroende – tro? I så fall gjorde man nog en strategisk miss. En grov sådan.

Bo: Jag såg en annan variant som gick ut på att vinna väljarnas förtroende. Man tar fram en person som vinner val genom sin utstrålning och inte genom något genomtänkt partiprogram.
Roy: Jaha ja! Men en annan fråga i detta sammanhang: Vem slåss för landsbygden?
Bo: Vem bryr sig! Det bor ju så få där numera att det är skit det samma. Dessutom bedriver partierna en av-folkningskampanj för att få ner antalet till noll. Det är för dyrt för samhället att ha befolkningen utspridd på så stora ytor.

Roy: Har Du sett så upprörd GP är över vänskaps-korruptionen i Göteborg?
Bo: Jag finner det rätt underligt! Den har pågått i många många år nu. Redan på vår tid för 35-40 år sedan stod den i full blom.
Roy: Dessutom pågår liknande vänskapskorruptioner i varenda kommun i detta land. De må kallas svåger-politik, föreningskorruption, släktskapsutnyttjande eller något annat. Har Du inte de rätta kontakterna och de rätta släktbanden är Du inte med i matchen. Varken för de kommunala jobben eller på den lokala arbets-marknaden.

Bo: Apropå lokal arbetsmarknad såg jag att Annelie Hulthén ska köra nattbuss i Backa efter klockan 20:00 för att visa att det inte är nått problem med förar-säkerheten och arbetsplatssäkerheten.
Roy: Stopp nu! En buss är ju inte klassad som arbetsplats! Det skulle få enorma konsekvenser om en buss skulle klassas som en arbetsplats. För övrigt tror jag Du fattat fel. Jag undrar om hon ens har busskort. Jag tror att hon tycker att förarna skall riskera liv och lem för att Backaborna ska få tillbaka sin nattbuss.
Bo: Tror Du hon betalar för beväpnade väktare på nattbussarna då?
Roy: Tro dä! 

Inga kommentarer: