13 augusti 2011

Lördagen den 13 augusti 2011

Bo: Ibland blir man lite putt! Du och jag har i åratal hävdat att förarbristsnacket bara är bullshit och nu råkar en något namnkunnigare person säga samma sak och genast får hon rubriker. Det finns verkligen ingen rättvisa i världen.
Bara för att vi blivit tvångspensionerade har vi ingen talan.

Roy: Det finns en annan typisk svensk företeelse nämligen denna: I Sverige skapar man en regel och sedan följer man den in absurdum.
Som fattig pensionär får man verkligen känna av detta.

Bo: Detta påminner mig om en annan verklighet. För ett större antal år sedan var busschauffören liksom lokföraren personer i samhället. De var viktiga personer som alla lyssnade till men nu “trampar” man bokstavligen på dessa yrken. Så ur den synpunkten kan det vara skönt att vara tagen ur trafik!

Roy: Hur rätt har Du inte! Men TV4’s reklamavbrott är jättebra för personer med inkontinens. Synd bara att deras kvalitetsprogram är så ruskigt dåliga.
Apropå Dina bussförare läste jag just en intressant berättelse om Västtrafiks förträffliga biljettsystem som bevisligen inte fungerar. Ett par åker samma bussar exakt samma sträcka och får trots det betala olika mycket och dessutom mer än det pris som hemsidan uppgav. Sedan fick dom vänta i två (2) dygn för att kunna gå till en Västtrafikförsäljare och kolla sina kort. Han hade fått betala 40 kr mer än hustrun och båda hade fått betala mer än hemsidans pris som sagt.
På försäljningsstället menade man på att slutpriset beror på vilken väg bussen tar???? Nu hade ju detta par åkt i samma bussar vid samma tillfälle så den förklaringen sprack direkt.

Bo: Girigheten tar sig olika uttryck, men som pensionär, som verkligen måste vända på varje mynt, är ett sådant opålitligt biljettsystem ingen hit!
Way out West lever verkligen på gratis volontärer. Men så är det också ett amerikanskt företag i botten – dom har inte samma människosyn som vi har här hos oss. Överskottet av festivalen skickas till USA nämligen och där går dom inte till landets fattiga utan till de redan skit-rika. Som sagt girigheten tar sig olika uttryck.

Roy: Apropå verkligheten så verkar jordbruksministerns verklighetsbild av landsbygden inte riktigt svara mot landsbygdens egen bild av verkligheten.

Bo: Vad jag förstår så behövs ett riktigt Landsbygdsparti. Problemet för ett dylikt parti blir att få tillräckligt med röster eftersom de redan etablerade partierna jobbar stenhårt tömma landsbygden på folk.

Roy: Tranemo Kommun  gör verkligen allt för att spara på sina äldres behov. Nu är dom väl i och för sig inte ensamma om denna strävan. Att tillgodose den åldrande befolkningens behov av närhet till släkt och vänner är inte prioriterat för att ta ett exempel. Det som prioriteras verkar vara omsorgen om kommunens beslutsfattare.
Utbildning av personal inom äldreomsorgen verkar stå tillbaka för helt andra angelägenheter.
Som vi två här uppfattar saken ägnar sig kommunen åt åldersdiskriminering och åldersfacism (kul ord där). Vi har sett det vid flera tillfällen och i olika sammanhang. Underlåtelser av kommunen att göra Lex Sara och Lex Maria anmälningar är en annan sida av verkligheten.
Vad vi kan förstå är i alla fall PRO och SPF lite lite vaksamma i dessa frågor, men sedan då?

Bo: Det är så här verkligheten ser ut i vår del av det som vi uppfattar som sant! Det är detta vi får leva med.

Inga kommentarer: