12 augusti 2011

Fredagen den 12 augusti 2011

Roy: Livet är en fest käre Bo! En märklig fest! Att handla apoteksvaror är i dagens läge och i våra trakter ett äventyr. Du börjar med att ha en uppkoppling till Internet och en giltig e-legitimation. Dags att gå in på www.apoteket.se och kolla recepten. Steg två är att ringa till Apotekets kundtelefon och där köa i 8-10 minuter. Om och när Du kommit fram frågar Du om apoteket i Tranemo har Dina mediciner i lager. Om inte ber Du kundtjänst, som sitter på Södermalm i Stockholm att beställa. När dom har Dina läkemedel hemma är det dags att ta sig en biltur till Tranemo. Hur de andra apotekskedjorna funkar har jag ingen aning om, men jag antar att det är på liknande sätt.
E-recept fungerar på alla olika apoteksföretag här runt har vi kollat upp.
Väl framme på apoteket i Tranemo är det åter väntans tider för där går ingenting fort kan jag lova. Personalen ger verkligen varje kund väldigt gott om tid och arbetar därför i ultrarapid.

Bo: Jo det är förvisso sant! Man får definitivt inte ha bråttom om man ska besöka dem.
Efter apoteket drog vi iväg till ICA i Tranemo och jag har både nu och tidigare förvånats över deras brist på prismärkning. Vi började ju med självscanning men slutade snart med det igen för det fungerade aldrig. Varenda gång man skulle passera betalterminalen blev det kontroll vilket innebar att det gick snabbare att gå via kassan.
Dessutom var det ett evigt sökande efter hyllkantsettiketter för varor som scannern inte kunde läsa på. Det tog en evighet att handla på det sättet. Vi lade ner det projektet.

Roy: Vi testade ju tunnelbanan i Stockholm och dom körde ungefär som biltjuvarna som kör buss i Borås. Man måste ha en rullstol med väldigt bra bromsar som inte kan glida på golvet. Annars är man rökt! 
Och så är det synd om lille Jim som somnade på bussen och blev inlåst när föraren gick på rast. Självklart fick föraren skulden för nu var allt snack om tajta körscheman plötsligt som bortblåsta och begrepp som spetsvändning och sen ankomst för rast har vare sig Västtrafik eller utföraren ens hört talas om. Det är lika märkligt varje gång att Västtrafik och dess entreprenör står förvånade som slagna av blixten. Detta hade vi ingen aaaaning om säger som med en mun och ser ut som fågelholkar!

Bo: Hummm! Jag har förstått att nått som heter Grön Express nu ändrat körväg vilket som alltid väckt ilska, vilket jag kan förstå, men då ska man hålla i minnet att det finns andra som inte har någon busslinje överhuvudtaget och i ljuset av detta är en justering av Grön Express körväg småpotatis. Västtrafiks mål är ju att konkurrera med bilen och vara en kommersiellt stark aktör och då får man offra en del på den resan. Håll det i minnet. Snart nog blir man dessutom av med russinen i kakan då privata aktörer kan parallellköra på alla lönsamma sträckor och utarmar trafiken på landsbygden ytterligare ett snäpp.

Roy: Gerda håller på att blänga på nått kvalitetsprogram från TV4 som är döpt till Bonde söker fru. Det är nått koppleriprogram som man köpt konceptet till.
Min undran är väl egentligen hur väl bonden får testa varje tänkbar hustru och om TV4 står för underhållsbidraget om testet går lite snett? Det framgår inte riktigt av detta kvalitetsprogram. Skillnad på Big Brother i TV5 där man direkttestar direkt i sändning. Lite mer pang på rödbetan alltså.

Bo: Jajaja alla dessa världsbästa kvalitetsprogram från de olika reklamkanalerna. Det är nog tur att vi inte har råd med en massa betalkanaler. Frågan är väl snarare hur länge vi har råd med den vanliga TV-licensen?
Dagens skolungdom förväntas inte längre skaffa sig kunskap via skolböcker har jag förstått. Dom ska skaffa sig en dyr Smartphone med ett antal års bindningstid och tydligen dessutom surfa på den för att inhämta nödiga kunskaper – i vart fall om man skall tro reklambladen som trillar in i vår brevlåda en bit härifrån.

Roy: Du säger det! Och den korta sommaren har tydligen ställt till det för äldrevården. För först måste man se till att alla vårdtagare dricker tillräckligt och sedan måste man dessutom ta nackdelen med att alla måste kissa betydligt oftare. Med tanke på alla personalneddragningar torde personalen vara välmotionerad efter ett arbetspass.

Inga kommentarer: