14 augusti 2011

Söndagen den 14 augusti anno 2011

Bo: Har Du tänkt på en sak Roy? Förr i tiden var busschauffören en man i samhället. Han var en viktig person som man hade respekt för. Idag är han surplus-material som man misshandlar efter behag. Det är sannerligen skillnad på då och nu!
Bussförarbristen är nonsens och ett sätt att skapa ett överskott som håller lönenivåerna i botten.

Roy: Det är väldigt märkligt att de fackliga organisationerna går med på denna bluff, men de har väl någon hemlig agenda som gynnar dem själva kan jag tro! 
Herr Cameron i Storbritannien vill nu vända armen mot den egna befolkningen precis som ledarna i Syrien och Libyen gjort. Dessutom gillade han deras sätt att införa censur och strypa fri kommunikation och givetvis får han applåder från Kina. Att stänga ner facebook, twitter och andra sociala medier står högt på herr Camerons agenda. Alla dessa åtgärder under täckmanteln av terroristbekämpning.

Bo: Jag hörde att London är en av världens övervakningskamera-tätaste städer i världen. Och dom använda flitigt av makten.
Åsiktsregistrering skulle visst vara förbjudet, men i skydd av terroristbekämpning kör vi det i alla fall. Norrmannen banade vägen. Så nu håller all världens säkerhetstjänster att åsiktsregistrera allt vad dom kan.

Roy: Det här med hemtjänsten är intressant, apropå säkerhets-tjänster. Det går alltså åt 42 personer för att klara av ett tvåveckors-schema. Det innebär 3 olika personer per dag varje dag i veckor. Det där med trygghet och omtanke för vårdtagaren känns inte speciellt prioriterat. Det är väl åldringsvårdens signum nu för tiden.
(Och nu tar vi en liten kommersiell paus).

Bo: He he he he. Jag hörde i något reklaminslag de nya mode-orden: “utvecklat med respekt för människan”. Eller varför inte detta: “tjejen som inte målade läpparna och stod i - för hon ville vara sig själv”. Hej och hå!
Fast jag undrar fortfarande vad Bromma-mammor är för skällsord! Brommamamma tycks dels vara nån typ av produktionsbolag så det syftar väl mer troligt på den 30-åriga mamman i Bromma som misstänks för att ha misshandlat sina två barn. Bland annat misstänks hon ha skurit barnen med spikar och glasskärvor.

Roy: Har Du rätt så var det en ovanligt osmaklig liknelse värdig en kvalitetskanal som TV4. [TV-företaget som har Sveriges enda dokumentärkanal]. 
Men det är väl egentligen ett uttryck för den segregation som finns i huvudkommunen.
Jag hörde för övrigt att Lars Ohly skall avgå. Jobbade inte han på SJ (?) och inte ens han har vett på att avgå i tid. 
Fast kineserna har ett bra koncept för SJ. Journalisterna får order att inte ställa frågor. Där SJ har ni något att fundera över.

Bo: Som en vidareutveckling av detta vill jag påminna Dig om att södra USA höll slavar för inte så länge sedan. Ett uttryck för den amerikanska girigheten (?). Dessa slavägare sysslade även med samma typ av slavuppfödning som hästfolk och hundfolk sysslar med än idag. Det säger ju en hel del om de rika USA’s syn på människor. Det förklarar också hur USA kunde få sin kreditvärdighet sänkt.
Det är knappast de fattiga och pensionärerna man värnar om. Nej det är de förmögnas rikedomar som ska skyddas. För de är ju de förmögna som sitter i de olika beslutande organen i USA. Dit kommer inga fattiglappar precis. 

Roy: Har Du förresten kvar Dina pensionspengar i en äldre pensions-försäkring med höga avgifter och låg avkastning? En försäkring som gynnar försäkringsbolaget och inte Dig.

Bo: Snälla snälla Roy! Vi har inga pengar att satsa i pensions-försäkringar. Sådant tillhör ett antal samhällsklasser över våra huvuden. Vi är bokstavligen i händerna på samhällets välvilja mot sina pensionärer och den kan svänga över en natt!

Roy: Du Bo – nu skall vi ha en trevlig söndag och inte stå här och tjôta! Vi kan väl sätta oss på ljugarbänken där borta – det är i alla fall gratis.

Inga kommentarer: