27 augusti 2011

Lördagen den 27 augusti 2011

Roy: Väckt av ett dunderåskväder som tydligen blivit uppskickat från Varberg – är det skick och fason det?
Bo: Nä jag tycker nog inte de!

Roy: Jag minns när vi flyttade in till en lagom stor stad på Bästkusten. Vi flyttade in i ett nybyggt område där ingen kände ingen. Efter några veckor av inflyttnings-stök skickade vi ut lappar i området och vi hade kalas ihop och snart nog kände alla varandra. Grejen var att alla hade kommit inflyttande från andra orter och städer i landet.
Bo: Tack tack! Jag har fattat budskapet. Här är alla släkt med varandra och alla känner alla och går in och ut som om det vore svängdörrar utom vi få som gjort misstaget att flytta hit och som varken har kusiner eller sysslingar här.
Roy: Man gör sina misstag Bo, man gör sina misstag… Men det är väl den samhällsandan som får dessa små samhällen att långsamt och säkert dö ut. Man släpper ogärna in friskt blod och nya idéer. Så här har vi alltid gjort och det duger för oss.

Bo: Nu låter hemskt likt Västtrafik och deras minst sagt märkliga betalsystem som man försvarar med näbbar och klor! Ett system som är så perfekt att man kontinuerligt uppdaterar det.
Roy: Du har aldrig undrat varför man ständigt måste uppgradera och uppdatera ett perfekt system? Och varför medger man att man “generellt kan säga att man känner till att feldebiteringar förekommer!” Jag menar att vi snackar ju här om ett perfekt system.
Bo: He He He och så kommer det SMS från aktiva busschaufförer som klagar på att än det enda och än det andra i biljettsystemet inte är åtgärdat!

20110826064Roy: Inte ska vi klaga i alla fall. Det krävs ju att det finns en fungerande kollektivtrafik här för att vi skall kunna märka av feldebiterande biljettsystem.
Bo: Nu när dom kört bort bilen kan man ju önska sig ett fungerande kollektivsystem.
Roy: Det är sant, men vi har en djäkla lång väg till en hållplatsstolpe överhuvudtaget och vid den stolpen går det bara någon slags skolbuss. Vi går som bekant inte så långt överhuvudtaget vi två.
Bo: Och det där med rullstol på bussen har vi inte ens vågat prova. Vi litar inte på att det fungerar…

Inga kommentarer: