18 augusti 2011

Torsdagen den 18 augusti 2011

Bo: Att bli pensionär på vår nivå kan jämställas med att gå på social-bidrag. Skillnaden är försumbar och man är utlämnad till andras god-tycke.
Roy: Knappast en önskvärd situation.
En sak får mig att reagera och det är skriverierna kring A-kassan. Att facken inte skall ha någon slags ensamrätt till A-kassan tillhör förvisso ett modernt samhälle. Så långt är det rätt. Men att olika a-kassor skall ha olika avgifter efter antal friställda är knappast smart.
Bo: Jag finner det dock ännu lite märkligt att vi fick mer pengar i börsen på den lägsta a-kassenivån 70% av lönen.
Roy: Du e la go i hela huvudet. Vi har ju knappt 40% av lönen nu. Men nu var det inte det som störde mig utan uppgifter om att hela karusellen med kraftigt höjda avgifter till dessa olika kassor bara hade ett syfte – att de sämst ställda i samhället skulle finansiera dyra skattesänkningar för de mest förmögna i samhället.
Bo: Det fattar Du väl att så länge man talar i % så blir det så…. Sak samma med lönehöjningar som facken förhandlar fram. De med högst lön får mest så länge det förhandlas i %. Det är en slags matematisk sanning.

Roy: En kul grej läste jag i bladet idag. Göteborgarna skall visst börja bidra till biogasproduktionen. De skall källsortera hushålls-avfall.
Bo: Jag har redan hört lite gnäll om att naturen skulle kunna märkas i de fina stadslägenheterna.
Roy: Jasså det säger Du. Nåja Tranemo Kommun bidrar ju inte alls till råvara för biogas. Skulle nog kosta kommuninnevånarna en slant. För det är ju så redan nu att vi dels får betala för att bli av med våra sopor – som kommunen sedan säljer till värmeverk. Man tar betalt i båda ändar. Fiffigt!
Bo: Känns lite som de saltade fakturor som förekom förr där man först räknade ut priset inklusive moms för att sedan lägga moms på alltihopa. Det var den tidens Göteborska sätt att tjäna extra. Jag minns det som igår.

Roy: Nu rear både 3 och Telia ut den nu ålderstigna iPhone 3GS 8Gb fast det redan finns iPhone 4 ute och iPhone 5 är på väg ut på marknaden.
Bo: Kan knappast vara ungdomarna som är målgrupp då, för dom skulle aldrig acceptera nått gammalt och utgånget.

Roy: Nu får vi ge oss Bo!
Bo: Okej Roy!

 

Inga kommentarer: