21 maj 2009

Torsdagen den 21 maj 2009



- Tjong i medaljongen, nu rullar vi igången sa farbror Egon en gång i tiden och det sa nog gänget på Västtrafik i måndags också eller hur Roy?
- Inte alls omöjligt fast jag tvivlar på att dom ens vet vem farbror Egon var. Men vi skall vara glada att vi bara har blåa kortläsare för det finns gula osså!
- Det har ändå varit rätt lite trassel så här långt. Bara en del prisförändringar som Du och jag aldrig fick reda på.
- Shit happens. Men nu skall vi komma ihåg att +-knappen används vid resor över en eller flera zon-gränser.
- T-knappen känns inte aktuell hos oss. Skulle väl vara de få som har en lokal kommunladdning och skall åka till Borås. Flertalet har ju flerkommunsladdning.
- Japp och sedan får väl resenären själv testa ?-knappen tycker jag.
- Det skall bli skönt att bli av med alla de gamla ScandPoint-prylarna, fast det tar nog sin rundliga tid innan alla gamla zon-gränser på hållplatserna är utbytta till det nya systemet.
- Tror Du att det behövs zon-gränser på hållplatserna i det nya systemet då?
- Katten om jag vet det.

- Lite förvånad blev jag när BT basunerade ut att Lokaltrafiken höjer sina priser. Jag trodde i min enfald att Västtrafik skötte den saken.
- Västtrafik är lokaltrafiken pappskalle! Men Du missade ändå att Borås Kommunfullmäktige hade planer på en egen enhetstaxa i Borås...
- Visst men jag tror att anledningen till att Västtrafik höjde priset för ungdom var att minska efterfrågan på kollektivtrafikresor från ungdomarnas sida. Samma grej som Marks kommun gjort med Hemtjänsten.
- Tja, jag tror mer på teorin att ungdomar inte har något bra alternativ till kollektivtrafik och alltså har problem med att välja bort kollektivtrafiken.

- Jasså Du tänker så Du. Men visst vore det väl bra med några fler Tidpunkten i Borås? En känns lite snålt i en stad som Borås och den andra stora kollektivtrafikknutpunkten är Borås Resecentrum och där drog man in Tidpunkten.
- Visst, men Resecentrum är väl knappast viktigt. Där går ju bara en massa tramsig och olönsam regiontrafik.

- Jaja. Först sänkte vi pensionerna hehe och strax därefter höjde vi hemtjänsttaxan - fy fan vad vi är bra.
- Och allt detta händer i Marks Kommun just nu?
- Yes!
- Knorren är att kommunen vill minska efterfrågan på hemtjänst för att spara pengar och då får de fattigaste pensionärerna offras.
- Så i rättvisans namn borde de höja avgiften så mycket att ingen pensionär har råd att utnyttja hemtjänsten och därmed sparar kommunen en stor hög med pengar och har ändå hemtjänst på pappret och bryter väl därmed inte mot nån lag.
- Fan va smart.

- Fast det är väl inte bara de som byggde landet som offras. De som skall ta vid offras också?
- Va?
- Våra ungdomar får också sitta emellan. Större klasser, nedlagda skolor och lärarlösa lektioner skall se till och friställa en massa lärare som får gå på A-kassa istället för att undervisa. Olika konton Du vet!
- Jag var aldrig nått vidare på bokföring.

- Alla dessa besparingar skapar utrymme för hyfsade löneförhöjningar till de EU-palamentariker vi skall skicka till Bryssel som välbetald röstboskap efter den 7 juni.
- Precis och vår brevlåda svämmar knappast över av valinformation. Dessutom har jag nog missat samtliga debatter i både radio och TV, om det nu varit några.
- Hur skall den lilla radstaten Sverige sticka upp mot länder som Tyskland, Frankrike och England? För övrigt visade fransoserna EU-förakt med sin lag om avstängning från internet vid fildelning.
- Så vi röstar väl på Piratpartiet då om inte annat för att markera.
- Ja 7,9% känns ju rätt bra och 25% skulle onekligen sitta fint.

- Hade schlagerEM funkat som en fotbollsklubb hade kraven på tränarens avgång kommit som ett brev på posten.
- Javisst och nu rycker man bara på axlarna och konstaterar att SVT är mästare på att hypa sina bidrag.

- En sak slog mig härom dagen.
- Gjorde det ont?
- Lite faktiskt! När vissa personer gör en sak är det rätt och Okey och hela kittet, men när fel personer gör exakt samma sak så är det rent ut sagt åt helvete.
- Intressant.... Kom just att tänka på de där USA-terroristerna som alla var konverterade muslimer. Det märkliga var att ingen försökte angripa USA utan judar i USA.
- Ett litet senario på Palestinakonflikten... Det smakar fågel.

- Tänka sig att det finns dumskallar som blir tjuriga för att dom inte kan köra till dörren hos en butik i Borås Centrum men som gladerligen kör till Knalleland och traskar på tre och fyra gånger så långt som dom måst göra i centrum om dom använt en kantparkering.
- Ibland ser man inte skogen för bara träd!

Inga kommentarer: