03 november 2008

Måndagen den 3 November anno 2008


Oansvarigt


Tänk så oansvarig man är tänkte gubben. Här hittar han 4 totalt utkylda bussar som skall gå ut med passagerare och förare inom cirka två timmar. Då är han så in i helvete dum så att han kör ut bussarna ur garagen och ställer dom att gå på tomgång med värmefläktarna igång. På så vis är det i alla fall mer än + 5°C inne på förarplatsen när bussen ska åka iväg… För det vore ännu mer oansvarigt att släppa iväg dom utkylda och cirka -5°C kalla.


Det var nog lite så panik idag på huvuddepån för då vår förare ville byta ut sin defekta buss till en som gick att koppla in på depåns värmesystem så var det stört omöjligt…några sådana djur fanns inte…reservbussar???? Vad är det??? Man sa att man till och med hyrt in extra kapacitet… vad det nu betydde på vanlig svenska. Första köldknäppen satte sina spår och gubben undrar fortfarande hur många förare som av trafikchefen tvingades köra iväg i bussar som var rejält utkylda… i det läget gäller inga regler, det är förarna som ska följa reglerna och företaget som leder och fördelar arbetet (och åsidosätter en och annan regel). Det är skillnad på folk och folk även i denna branschen.


Kära Västtrafik, tänker gubben för sig själv, kan ni inte ordna fram en tydlig skyltning från järnvägsstationsplanen till linje 550 mot Alingsås! Nu har det sprungit vilsna passagerare i flera dagar och frågat varifrån linje 550 avgår… Eftersom flertalet regionbussar avgår där nerifrån så tar dom för givet att den bussen gör det också….






Buzznet :

Inga kommentarer: