24 november 2008

Måndagen den 24 November anno 2008


Så var det en ny och kall vecka


Det första vår käre lille chaffis la märke till utöver att veckobrevet fått nytt utseende - new design - var att blogglänkarna hade plockats bort. I och för sig så hade varken vår förare eller Swemicke direkt bett om det så i det stora hela perspektivet har det ingen betydelse. Det var enbart en liten liten obetydlig notering från vår förares sida.
Att det var lite svalare i morse var det nog en och annan som lade märke till och vår chaufför grunnar just nu på hur många bussar som gick ut på sina linjer rejält utkylda? Hon vår förare gick det ut 4 iskalla vagnar (varav en var gubbens) - ingen vägrade köra iväg med rejält med minusgrader i hela "skåpet". Man kan ju fundera på det vettiga i det både ur förarsynvinkel och ur passagerarnas perspektiv.


Med 50 % av depåns vagnar utan WC så faller definitivt fackets argument som går ut på att vi alltid har toa med oss när vi går på rast - skitsnack skulle man kunna vitsa till det tänker gubben. Fast det förekommer mycket skitsnack på alla arbetsplatser så varför skulle denna vara annorlunda? En gång i tiden fick depån (efter massor av tjat) kopior av alla mötesprotokoll. Nu har man tydligen slutat hålla protokollförda möten eller så har kuriren avlidit, för några protokoll syns inte till längre.


Visst är det trevligt med en kollega som hela tiden håller koll på Dig så Du inte dabbar Dig i Ditt viktiga värv, en riktig curlingkollega som sopar banan åt Dig. Tänk vad skönt det är att någon täcker upp när man gör misstag?! Visst känns det tryggt!? Eller....?


Ibland kommer det brev och ett som dök upp i "lådan" hos gubben var detta. Gubben utgår ifrån att personen på krogen har som arbete som innebär att han kör ett större fordon i yrkesmässig trafik.


Hej MrBanco!
Vill du vara vänlig och svara på en fråga? Om din chef hade (iklädd uniform!) suttit på ett offentligt ställe och druckit 2-3 starköl - vad hade du tyckt då?


Svaret på frågan är givetvis vår ärade förares högst privata åsikt. Den går ut på den väldigt enkla principen att man avstår från alla göranden och låtanden som kan uppfattas som trafikfarliga när man representerar ett trafikföretag. Uniformen gör personen till representant för företaget och i företagets policyregler står klart och tydligt att arbetsuppgifterna inom företaget är helt oförenliga med bruk av alkohol eller droger. Absolut nykterhet gäller i tjänsten - och när man bär uniform är man i tjänst.


Hur tycker du VD`n för företaget borde agera? Varning? Uppsägning? Avsked? Jag är nyfiken och du är vettig, därför vill jag gärna att du besvarar min fråga. Din åsikt är viktig.


Företagetspolicyregler är kristallklara och kan knappast missförstås. Problemet som kan uppkomma är att alla inte fattar att man representerar företaget ända tills uniformen hänger på galjen och man är civilklädd. Rent personligt skulle vår förare starta med ett enskilt samtal som betonar det olämpliga att representera företaget på detta sätt. Resultatet och den enskildes vidare agerande får sedan styra nästa steg. En chef får inte vara rädd för att ta en konflikt med en anställd! I exemplet är det dessutom en mellanchef och som sådan förväntas han/hon föregå med gott exempel vilket gör att det där enskilda samtalet torde bli nog så allvarligt och att vederbörande kanske bör ompröva sin lämplighet som chef.




Buzznet :

Inga kommentarer: