15 november 2008

Fredagen den 14 November anno 2008

Nu har tydligen kvasten gått på företaget noterade föraren när han såg senaste veckobrevet. Vår depåchef har fått foten tydligen medan en viss snilfink får vara kvar. Sist in först ut har helt klart INTE gällt i detta sammanhanget och om det är bra eller dåligt vet ingen. Eftersom vår käre förares depå försvinner så försvinner även jobben på depån och de övriga depåerna också. Så vår trogne förare är snart arbetslös liksom en stor del av personalen på kontoret i Borås, så han behöver knappast bekymra sig för vad som händer på hans företag för den 13/6 2009 är den sista dagen. Ingen tror på överklaganden och sådant förstår man eftersom man redan är igång med att omorganisera hela företaget. Värsta tänkbara (och tydligen troliga) scenario har varit grunden framgår det.
För vår förare är det bara och hoppas att nästa entreprenör vill ha honom men det är ingen självklarhet ska man ha klart för sig. Ingen vet vart haren har sin gång. Det kan mycket väl dyka upp 15 spanska busschaufförer som kör på nått spanskt avtal för halva priset. I denna globaliserade EU värld är allt möjligt p g a fri rörlighet. Nåja tänker föraren nöjt, några av dom som snuvade honom på lönepengar får också gå så det finns kanske en slags rättvisa i alla fall.


Det är lite intressant med en (1) minuts tomkörning. För vår förares del är det en katastrof som innebär att han ständigt måste köra runt i iskalla bussar vintertid. Det går t ex inte att rampkoppla en buss i Älvsered eller på ReseCentrum i Borås eller i Lockryd eller på Svenljunga resp Tranemo Bussterminaler. Frågan är då om man skall ta sig en rundtur och återkomma cirka 60 sek före avgång med en hyggligt varm buss eller fortsätta med en utkyld buss. Regeln om tomgångskörning är bra, men vi har inte anpassat våra grejor till den. Vår förare vet att vissa bussbolag har dieselvärmare att köra igång vid stillestånd för att hålla bussen varm, men den typen av utrustning har inte vår förares fordon.


Vissa bloggare lyckas, de flesta misslyckas. En viss ung dam har över 100 000 besökare per vecka... det är häftigt - fast ämnet är fåfänga, mode med andra ord. Damer, tjejer och deras klädbekymmer sysselsätter en hel industri. Det är verkligen en märklig värld denna fåfängans marknad. Ska en kille lyckas med en blogg så är det tydligen elakt kändisskvaller från Stureplan. Så de flesta bloggare förblir anonyma. Inte ens politiska bloggar drar så mycket läsare. Och denna typen av bloggar drar knappast den stora publiken heller eftersom dom är rätt så smala....specialiserade.
Det finns statsvetare som tycker att bloggar är som att öppna locket på en kloakbrunn. Statsvetaren tycker att massmedia och demokrati hänger intimt ihop (två symbiosa sätt att kontrollera folk). Det är det civiliserade samtalet som är demokratins grundbult (ett samtal mellan ett fåtal så kallade intellektuella). År 2005 anses som ett genombrottsår för bloggandet - det var då vår käre förare började med denna bloggen. Så vår statsvetare, känd för sina radikala åsikter lite åt vänster, tycker inte att bloggarna är en tillgång för demokratin. Enligt statsvetaren består bloggarna av osorterade trivialiteter och en försvarlig del förolämpningar, okvädningsord och rasistiska stämplingar. Insändarredaktörer har ju tidigare fungerat som censur (dörrvakt). Statsvetarens slutsats torde alltså bli att bloggarna skall antingen censureras eller förbjudas.


Skall Vita Huset döpas om till Svarta Huset när den nya presidenten flyttar in? undrar vår förare konfunderad. Kan detta verkligen vara sant? Kan det vara korrekt att Gaza-remsan är judarnas variant på koncentrationsläger? Dom som bor där hotar ju judarna och en viss Adolf hade ju för sig att judarna hotade "hans" folk så han låste in dom. När den ena gör det är det brottsligt - när den andra gör det är det självförsvar. Märklig värld vi lever i.
Torsk kan bytas mot sej heter det i TV-reklamen - sejen är vår sejen är vår vi har segrat sejen är vår.....




Buzznet :

1 kommentar:

Svemicke sa...

Man kan sträva efter att ha en kvalitativ blogg eller kvalitativa läsare. Fåfängebloggen från Stureplan har INTE kvalitativa läsare, enligt min mening.